blog-logo

Moartea, „negociată” la Spitalul Județean și la Casa de Pensii

Moartea, „negociată” la Spitalul Județean și la Casa de Pensii

Joi dimineață au fost efectuate mai multe percheziţii la Casa Judeteana de Pensii si la Spitalul Judetean Brasov.
În momentul în care un aparţinător anunţa, de exemplu,  la Casa de Pensii Braşov că le-a murit o rudă, angajaţii făceau tot ce le stătea în putere să convingă rudele îndurerate să aleagă o anumită firmă de pompe funebre. La fel se întâmpla şi cu asistentele de la spitalul din Braşov, care erau recompensate cu sume între 50 şi 100 de lei pentru fiecare „client” racolat, spun  surse judiciare.
Cei de la Direcția Generală Anticorupție au avut trei ofiţeri sub acoperire și sunt zeci de infracţiuni documentate în total.
În reţea erau trei firme de pompe funebre, care se află în apropierea sediul instituției. Nouă persoane vor fi duse la audieri, la DGA Braşov.
Infracţiunile pentru care sunt cercetate: luare de mită, dare de mită, evaziune fiscală, fals intelectual, fals în înscrisuri oficiale și abuz în serviciu.

Alte articole:   Carrefour România retrage de la comercializare un sortiment de stafide 

Dosarul a fost iniţiat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Braşov, ca urmare a difuzării unui material în media audio-vizuală, la care, în anul 2017, a fost coroborat un apel la call center anticorupţie al DGA – 088.806.806, conform sursei menţionate.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.