blog-logo

Strada 13 Decembrie va fi extinsă. Șase benzi de circulație și un nou sens giratoriu

Strada 13 Decembrie va fi extinsă. Șase benzi de circulație și un nou sens giratoriu

Comisia de Circulație din Primăria Brașov a avizat noul proiect de extindere a străzii 13 Decembrie, care ar urma să fie lărgită cu două benzi.

Deși, era luată în calcul varianta lărgirii arterei cu o bandă, potrivit versiunii finale, pe segmentul cuprins între pasajul CFR de la Făget și sensul giratoriu de la intersecția cu strada Henri Condă, vor fi amenajate câte două benzi, astfel că artera va ajunge de la 4 la 6 benzi.

Potrivit purtătorului de cuvânt al primăriei Brașov, Sorin Toarcea, a fost avizată propunerea pentru realizarea studiului de fezabilitate (SF) în vederea modificării zonei specificate, iar planul de extindere a străzii se va realiza în trei etape.

Alte articole:   Traficul de minori, sclavia, tortura și proxenetismul devin infracțiuni imprescriptibile

În prima fază, zona dintre pasajul de cale ferată de la Parcul Tractorul şi intersecţia cu strada Turnului se va lărgi cu două benzi înspre parc.

De asemenea, se va amenaja un acces separat cu bandă de refugiu pentru a asigura accesul mai facil spre strada Octavian Goga.

Sensul giratoriu de la Independenței va fi extins. Acesta va avea trei benzi de circulație, un diametru total de 26 m diametru, din care 13 metri vor fi numai benzile de circulaţie. Rondul va fi mutat câțiva metri spre magazinul Lidl, iar raza acestuia va fi mărită.

În plan este şi construirea unui sens giratoriu la intersecţia dintre 13 Decembrie – Metalurgiştilor – Camil Petrescu.

Alte articole:   Liber la vaccinarea cu AstraZeneca! Doritorii se pot prezenta direct la centrele de vaccinare

De asemenea, porţiunea de drum dintre intersecţia cu strada Independenţei şi cartierul Coresi se va extinde cu două benzi, câte una pe fiecare sens de mers.

După Complexul Comercial Coresi, vor fi, de asemenea, două benzi în plus, pentru a asigura o deschidere mai mare spre zona de dezvoltare imobiliară din Tractorul, până la strada Heri Coandă.

Primăria Municipiului Braşov a anunţat că până la sfârşitul acestei luni, proiectul studiului de fezabilitate va fi prezentat în Consiliul Local, spre aprobare, pentru ca ulterior să fie realizat şi proiectul tehnic.

A doua etapă va consta în identificarea soluţiilor pentru extinderea zonei dintre Făget şi pasajul de cale ferată, iar ultima etapă va fi cea de amenajare şi extindere de la zona Henri Coandă şi ieşirea din oraş. În ambele situații, se caută acum soluțiile tehnice.

Alte articole:   Tot ce trebuie să știți despre folosirea tablourilor ca decorațiuni

Foto: Goggle Maps

Distribuie dacă îți place!
  1. niste idioti incompetenti. Uite asa distrug brasovul asta de kkt. Caci asta am ajuns UN ORAS SOVIETIC….

    Reply
  2. Un rahat de idee. Si asa e e mic parcul si acum mai taie din el. Mai bine taie din masini. 60-70% din masini au o singura persoana in ea. Trebuie incurajati sa mearga cu alte mijloace de transport, nu sa facem tot orasul un paradis pentru conserve.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate