blog-logo

Primarul orașului Ghimbav, Toma Dorel, rămâne încă 26 de zile în arest

Primarul orașului Ghimbav, Toma Dorel, rămâne încă 26 de zile în arest

Dorel Toma, primarul oraşului Ghimbav, a primit o prelungire a mandatului de arestare preventivă cu încă 26 de zile.

Curtea de Apel Braşov, a decis prelungirea cu 26 de zile, începând cu data de 26 iunie 2018 şi până la data de 21 iulie 2018 inclusiv, măsura arestării preventive.

Alături de edilul Ghimbavului, contabilul primăriei, Ana Alina Geogean şi Lucia Dulcinaru, care primiseră mandate până la 22 iunie, vor rămâne în arest tot 26 de zile.

De asemenea, instanţa a admis propunerea Parchetului de pe lângă ÎCCJ – DNA Serviciul Teritorial Braşov şi a prelungit pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 22 iunie 2018 (când expiră precedentul mandat de arestare de 30 de zile) şi până la data de 21 iulie 2018 inclusiv, măsura arestării preventive a inculpaţilor Goman Fluture şi Goman Cristinel – zis Paul Fluture, reprezentanții firmelor cu care Primăria Ghimbav a avut contractele aflate acum în cercetarea DNA. Acestia aveau mandate emise de judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Braşov.

Alte articole:   Licitația pentru construcția Sălii Polivalente, lansată în această săptămână de CNI

Totodată, instanţa „respinge cererile subsidiare ale inculpaţilor privind înlocuirea măsurii arestării preventive cu măsura arestului la domiciliu sau a controlului judiciar”, se arată în decizia instanței.

Sentinţa nu este definitivă, cei cinci având drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la comunicare, la Curtea de Apel.

Reamintim că, în urmă cu două luni, DNA – Serviciul Teritorial Brașov a pus în mişcare, în 18 aprilie, acţiunea penală împotriva celor cinci şi a altor două persoane (Sergiu Gună şi Radu Tănase, administratori de firme) sub acuzaţiile de săvârşire a infracţiunilor de abuz în serviciu, complicitate la abuz în serviciu şi spălare de bani, în formă continuată.

Alte articole:   Ministrul Educației, după apariția noii tulpini: Interesul pentru deschiderea școlilor se păstrează

În dosarul penal deschis în acest caz sunt vizate contracte ilegale de achiziții în domeniul amenajărilor urbane, încheiate de responsabili ai Primăriei din Ghimbav. Prejudiciul depășește 18 milioane de lei.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate