blog-logo

Sindicaliștii RATBV spun că au salarii mici și condiții proaste de lucru

Sindicaliștii RATBV spun că au salarii mici și condiții proaste de lucru

Sindicatul reprezentativ la nivel de unitate completează că, de la data instaurării  noii conduceri au apărut o serie de tensiuni, datorate managementului deficitar, incapabil să rezolve conflicte interne din cadrul instituției, drept dovadă prezența la “Comisia De Dialog Social” din Instituția Prefectului de două ori în mai puțin de 6 luni calendaristice.

Dorim să vă comunicăm că, venitul real net se apropie de 1600 de lei la care se adaugă 300 de lei bonuri de masă  plus 300de lei spor de vechime, rezultând o sumă de 2200 și nu 3100 de lei. Sumă de 3100 de lei este realizabilă când se lucrează toată luna cu numai 2 zile libere, ceea ce înseamnă un efort deosebit de 230-240 de ore fată de norma 168 de h/lună.

Alte articole:   Parcul Național Piatra Craiului - Imagini spectaculoase cu boncănitul cerbilor! VIDEO

Conducătorii auto câștigă mai mult trezindu-se la 3 dimineața și terminând la 1 noaptea.

Din cadrul TESA au plecat foarte mulți salariați, datorită salariilor mici, presiunii asupra angajaților și lipsei de înțelegere a condițiilor umane.

Preferențial, s-a ajuns ca în luna Ianuarie Februarie să se mărească salariul la aproximativ 170 persoane, din acel buget mic amintit de conducere, fapt ce a generat mari tensiuni interne. Apropiații conducerii au primit majorări între 300 și 600 de lei, existând în cadrul instituției grile de 6600 de lei, în aceste condiții de deficit bugetar.

Aceste discriminări, împreună cu munca grea prestată, remunerația aparent mărită șoferilor, lipsa de înțelegere privind negocierile Contractului Colectiv de Muncă, ne-au determinat să ne manifestăm deschis nemulțumirile.

Alte articole:   Deschiderea anului universitar 2022-2023 la Universitatea Transilvania

Avem salarii mici, condiții proaste de lucru și neînțelegeri cu conducerea in care, Directorul General are salariul de aproximativ 16.000 lei.

Conducerea Sindicatului a depus eforturi considerabile pentru a concilia angajații și nemulțumirile lor  în nenumărate rânduri mascând tensiunile din societate, exacerbate de măririle salariale preferențiale, prin care și conducerea Consiliului de Administrație și-a adaugat 1000 de lei la indemnizație.

Conducătorii auto adresează scuze călătorilor  pentru erorile umane ale actului de conducere  dar lipsa autobuzelor la program sau starea  tehnică a acestora revine strict managementului defectuos.

În concluzie, considerăm că nu cerințele noastre destabilizează societatea ci managementul deficitar, salariile extrem de mari ale conducerii raportate la performanțele obținute și la pierderea înregistrată de societate de  aproximativ 1 milion de euro.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.