blog-logo

Sindicaliștii de la RATBV pregătesc greva pentru salarii mai mari

Sindicaliștii de la RATBV pregătesc greva pentru salarii mai mari

Sindicaliștii de la RATBV SA Brașov profită de oportunitatea negocierii Contractului Colectiv de Muncă (CCM) care a expirat în urmă cu două săptămâni și pun presiune pe conducerea societății pentru majorări salariale. La această oră sunt adunate semnături pentru declanșarea grevei, fiind necesar acordul a jumătate plus unul dintre membrii Sindicatului.

La nivelul RATBV SA, negocierile pentru un nou CCM au început încă din luna februarie, însă nu s-a ajuns la niciun rezultat. Surse din Prefectura Brașov ne-au dezvăluit că a existat chiar și o întâlnire la nivelul Comisiei tripartite de Dialog Social, unde a fost prezent subprefectul Adrian Folea. La acel moment, chiar s-a convenit nivelul creșterii sporurilor salariale și care sunt acelea, dar ulterior sindicaliștii s-au răzgândit.

Alte articole:   Raluca Turcan: Majorarea pensiilor cu 40% e o iluzie

Ce vor sindicaliștii?

Din punct de vedere economic, influența bugetară a revendicărilor sindicale este de 8,1 milioane de lei suplimentar față de bugetul actual aprobat pentru 2018 de către Consiliul Local Brașov, care este de 70 de milioane de lei, din care 55% sunt salariile (cu tot cu dările către stat).

Conform revendicărilor prezentate la Prefectură, pe sindicaliști nu îi interesează mărirea salariului în sine, ci să li se acorde 25% spor de muncă grea, mecanicii 15% și spor de calculator de 10% pentru ceilalți angajați. De asemenea, au mai cerut și spor de fidelitate de 10% pentru cei care au mai mult de cinci ani în întreprindere.

Alte articole:   Licitația pentru construcția Sălii Polivalente, lansată în această săptămână de CNI

Citiți mai multe amănunte AICI!

Distribuie dacă îți place!
  1. ce ineptie este asta? vor spor in loc de majorare salariala? pai sporul se poate taia oricand.

    Reply
  2. Poate a venit vremea să înțeleagă si beneficiarii acestor servicii,că,în urma unor salarii decente si pe masura eforturilor/riscurilor personalului de bord,se pot aștepta la o creștere a calității serviciilor oferite publicului călător.cat timp exista o remuneratie la nivel de „operator” într-o multinațională,care lucrează mult peste program,este greu de crezut că publicul călător v-a interacționa cu oameni decenți ca si caracter.Calitatea oamenilor,si a serviciilor,costa in fiecare tara civilizata.sa sperăm că se v-a ajunge la un consens benefic pentru ambele părți.

    Reply
  3. Ce delirezi tu acolo? Sa inteleaga beneficiarul serviciului, ce? Ca mai multi nesimtiti iau salarii mai mari decat multi brasoveni care isi dau o buna parte din salariu pe abonamente sau bilete si circula in autobuze jegoase? Ca isi fac abonament si se sar cursele? Pe 7, pe 31, pe 8, pe 36…se sareau cursele la greu! Ce sa inteleaga beneficiarul? Ca din cauza salariului vorbesc fara handsfree toti soferii si circula de parca cara cartofi?

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate