blog-logo

Ziua Mondială de Conștientizare a Abuzului față de Persoanele Vârstnice, marcată la Brașov

Ziua Mondială de Conștientizare a Abuzului față de Persoanele Vârstnice, marcată la Brașov

Anual, la 15 iunie, este marcată ziua de conştientizare a acestui fenomen, care reprezintă o problemă socială globală.

Abuzul este considerat orice act care aduce vătămare fizică sau psihică unui adult vulnerabil, ale cărui consecinţe pot fi prelungite.

Astfel, Direcția de Asistență Socială (DAS) Brașov organizează astăzi, un eveniment la care vor participa și reprezentanţi ai Inspectoratului Județean de Poliție Brașov şi ai Protopopiatului Ortodox Braşov, prin care doresc sa atragă atenţia asupra acestui subiect mai puţin dezbătut şi să facă mai cunoscute abuzurile la care sunt supuşi vârstnicii, precum şi ce putem face fiecare dintre noi pentru a lupta împotriva acestor abuzuri.

Alte articole:   Accident, în această dimineață, în Braşov

Evenimentul va avea loc la sediul Complexului Servicii Asistență Socială pentru Persoane Vârstnice din cadrul Direcției de Asistență Socială, Str. Gladiolelor, nr.4, la orele 11.30.

„Abuzul față de vârstnici este o problemă socială universală reprezentând orice acțiune unică sau repetată sau lipsa unei atitudini corespunzătoare, care se petrece în cadrul unei relații bazate pe încredere, dar care duce la vătămarea sau la suferința unei persoane în vârstă. Abuzul față de vârstnici se poate manifesta sub diverse forme, de la cele fizice, la cele psihologice sau emoționale, sexuale sau financiare. Poate surveni și ca urmare a neglijenței deopotrivă intenționate sau neintenționată. Cu toate că este o problemă socială, rămâne încă una dintre formele de violență cel mai puțin investigate”, au explicat reprezentanţii DAS Braşov.

Potrivit reprezentanților DAS Brașov, factori favorizanți pentru persoanele care pot cădea victime ale unui astfel de abuz sunt izolarea socială și afecțiunile cognitive, dependența emoțională sau fizică față de autor, dependența financiară a autorului față de persoana vârstnică, sărăcia, văduvia, lipsa oricărui sprijin din afară, un sistem juridic deficitar etc.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.