Mai multe gospodării, beciuri și străzi inundate, în Codlea și Zărnești (Foto)

Mai multe gospodării, beciuri și străzi inundate, în Codlea și Zărnești (Foto)

Ca urmare a precipitaţiilor înregistrate în ultimele ore, mai multe subsoluri de locuinţe, beciuri, străzi, o parcare şi subsolul unei biserici au fost inundate joi seară în oraşele Codlea şi Zărneşti.

La Codlea, mai multe străzi, inclusiv artere principale, au fost inundate. Nivelul apei este foarte ridicat în unele zone, iar traficul se desfășoară îngreunat, astfel că polițiștii au deviat circulația din centru.

Apa a intrat și în gospodăriile oamenilor, iar pompierii voluntari de la Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă (SVSU) Codlea au intervenit pentru a o evacua.

Subprefectul Braşovului, Adrian Folea, a declarat pentru AGERPRES că, că joi seara, la ora 21.00, în oraşul Zărneşti au fost inundate subsolul Judecătoriei, două beciuri, o curte, un demisol şi un subsol de bloc iar în oraşul Codlea au fost inundate două case şi curţile acestora, subsolul unei biserici, strada Lungă – inundată în totalitate, parcarea unui supermarket, o curte şi un beci.

Potrivit cpt. Ciprian Sfreja, din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Brașov, în Zărnești au fost inundate patru gospodării, fiind solicitată intervenția pompierilor, pentru evacuarea apei.

În zonele afectate, au fost trimise mai multe echipe de pompieri militari şi mijloace de intervenţie pentru evacuarea apei din locuinţele afectate.

Au intervenit doi ofiţeri şi 25 de subofiţeri din cadrul ISU Braşov şi mijloace de intervenţie din cadrul Detaşamentului 1 Braşov, Detaşamentul 2 Pompieri Braşov şi o autopompă din cadrul Secţiei de Pompieri Predeal, în zona Codlea.

Alte articole:   Un brașovean a amenințat că își detonează mașina într-o benzinărie din București

Copaci căzuți pe șine între Timişul de Sus şi Predeal

În urma ploilor care au căzut în cantităţi mari, circulaţia feroviară între Timişul de Sus şi Predeal a fost închisă miercuri seara pe ambele fire, în intervalul orar 20.51-22.15, după ce şapte arbori care s-au prăbuşit de pe versanţi pe calea ferată au rupt firul de contact şi au întrerupt alimentarea cu energie electrică. Echipele de intervenție au remediat în totalitate situația, iar circulația trenurilor a fost reluată, joi dimineața, cu locomotive electrice.

Foto: agerpres.ro/Info Trafic Brasov/Facebook Codleanul

 

Distribuie dacă îți place!
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.