blog-logo

Brașovul are de astăzi un autobuz turistic

Brașovul are de astăzi un autobuz turistic

RATBV S.A. a pus în circulaţie de astăzi, 15 iunie 2018, autobuzul turistic al Braşovului. Traseul, în lungime de 6,8 km/cursă, este unul circular şi are următoarea configuraţie: Livada Poştei – Strada Mureşenilor (Piaţa Sfatului) – Strada G. Bariţiu – Strada C. Brâncoveanu – Strada Prundului – Strada Poarta Schei – Strada N. Bălcescu – Strada C. Dobrogeanu Gherea – Aleea T. Brediceanu (Aleea de sub Tâmpa) – Strada C. Dobrogeanu Gherea – Strada N. Bălcescu – Bulevardul 15 Noiembrie 1987 – Strada Agrişelor – Bulevardul Iuliu Maniu – Strada N. Iorga – Livada Poştei.

Pe traseu sunt amenajate șapte staţii de îmbarcare/debarcare, respectiv Livada Poştei – Piaţa Sfatului – Piaţa Unirii (Prundului) – Liceul „Andrei Şaguna” – Aleea „Tiberiu Brediceanu” – Star – Primărie.

Alte articole:   Hai la Focul lui Sumedru! O tradiție mai veche de 2000 de ani pe aceste meleaguri

Pentru cei ce doresc să admire oraşul sau să se deplaseze către obiectivele turistice vor fi efectuate un număr de 10 curse zilnic, inclusiv în zilele de sâmbătă, duminică şi sărbători legale, cu plecări din Livada Poştei (peronul din faţa Casei Baiulescu) în intervalul orar 9.00 – 18.00, cu plecări la fiecare oră exactă (9.00, 10.00, 11.00… 18.00). Orarul de circulaţie poate fi consultat în toate staţiile de pe traseu şi pe site-ul www.ratbv.ro : https://www.ratbv.ro/afisaje/614-intors.html

Unul dintre avantajele majore ale acestui tip de traseu/orar rezidă din faptul că dacă te dai jos într-o anumită staţie, după exact o oră îţi poţi continua călătoria cu autobuzul turistic din punctul la care s-a făcut coborârea.

Alte articole:   Ceremonie militară de Ziua Armatei la Cimitirul Șprenghi

Tariful de călătorie este de 10 lei/zi, iar cu un bilet poţi efectua un număr nelimitat de călătorii într-o zi. Călătorii se pot urca şi coborâ de câte ori doresc, de oriunde de pe traseu, dar numai în ziua pentru care au validat biletul. Biletul de călătorie se poate achiziţiona de la şofer sau de la casieriile din staţiile Livada Poştei şi Primărie şi este valabil doar pentru traseul turistic.

Autobuzul, dotat cu instalaţie de aer condiţionat şi sistem wi-fi este inscripţionat distinctiv şi va afişa pe tabela electronică mesajul „BUS TURISTIC”. În autobuz este montat un ecran LCD pe care rulează imagini şi informaţii scrise despre obiectivele turistice pe lângă care se trece, în limbile română, engleză şi franceză.

Alte articole:   Ruperea PNL: Ce spun liberalii din cele două tabere: Cîțu și Orban

Biletele vor fi validate la urcare şi îşi pierd valabilitatea la sfârşitul orarului de circulaţie al acelei zile. De asemenea, în autobuz sunt amplasate şi mai multe suporturi în care sunt postate pliante cu informaţii pentru turişti.

Foto: Andrei Paul

Distribuie dacă îți place!
  1. un cetatean curios 15 iunie 2018, 1:55 PM

    ce s-a intamplat cu precedentul autobuz turistic? mai stie cineva cât a costat si ce soarta a avut? intreb pentru un prieten interesat de gestionarea banilor brasovenilor

    Reply
  2. 10 curse pe zi dar număr nelimitat de călătorii 18 iunie 2018, 3:10 PM

    10 curse pe zi dar cu un bilet poţi efectua un număr nelimitat de călătorii. si cica fac greva petnru salarii mai mari.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.