O persoană reţinută și mii de produse de contrabandă confiscate în urma perchezițiilor din Piața Astra

O persoană reţinută și mii de produse de contrabandă confiscate în urma perchezițiilor din Piața Astra

În urma descinderii de marți, din Piaţa Astra, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Braşov au reținut un bărbat și au confiscat mii de produse de contrabandă, în cadrul unui dosar ce vizează protejarea drepturilor de proprietate intelectuală și combaterea comerțului cu mărfuri contrafăcute.

Percheziţiile au avut loc în Piaţa Astra, la punctele de desfacere, cât şi la domiciliile celor suspecţi, de unde au au fost ridicate în vederea confiscării 2.214 articole de îmbrăcăminte, dar și încălțăminte, despre care există suspiciunea că sunt contrafăcute, purtând denumiri și însemne ale unor mărci consacrate, 19.000 de țigarete de contrabandă, dar și o sumă importantă de bani.

De asemenea, anchetatorii au deschis dosare penale pe numele a două persoane, dintre care una a fost reţinută pentru 24 de ore.

„Ulterior, s-a dispus efectuarea în continuarea a urmăririi penale faţă de doi suspecți sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare și care îl prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate, respectiv contrabandă cu țigarete. La finalizarea cercetărilor, polițiștii au procedat la reținerea principalului suspect, un bărbat în vârstă de 53 de ani din județul Brașov, pentru 24 de ore”, a precizat reprezentantulPoliției Județene Brașov, Ionuț Marin.

Anchetatorii au efectuat, în total, șase percheziții la punctele de lucru ale unor societăți comerciale.

Alte articole:   Băncile nu pot majora dobânzile fără știrea clienților. Autoritățile au dat prima amendă
Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.