blog-logo

Managerii magistrali de la Compania Apa cresc iar tarifele la apă-canal

Managerii magistrali de la Compania Apa cresc iar tarifele la apă-canal

După ce au dat dovadă de multă măiestrie în a-și bate joc de populația Brașovului și a localităților învecinate şi au livrat nămol la preţ de apă, iată că a venit şi momentul în care managerii trebuie recompensaţi.

Evident, ca să nu bată la ochi, nu li se dau prime de către cei mai iubiţi dintre pământeni de la Primărie şi Consiliul Judeţean Braşov, care ar trebui să fie stăpâni pe ce se întîmplă la Compana Apa, că de-aia sunt acţionari semnificativ. Nuuuu! Se face delicat, evident pe spatele şi buzunarele braşovenilor.

Sub eternul pretext că ne obligă contractul de finanţare cu UE şi acordul cu BERD, creşte tariful la serviciile de apă-canal.

Alte articole:   Adidași bărbați: de ce trebuie să ții cont atunci când îi alegi

Sub privirile îngăduitoare şi cu votul consilierilor locali şi judeţeni, de la 1 august, brașovenii vor plăti 4,17 lei pentru un metru cub de apă (de la 4,05 lei/mc), iar pentru canalizare 3,14 lei/mc de la 3,06 lei/mc. Veţi spune că 20 de bani la metru cub este o nimică toată.

Dar dacă vă mai gândiţi că un procent din acest tarif ajunge în buzunarele sărmanilor manageri şi la membrii Consiliului de Administraţie, pentru marele merit că dumneavoastră, consumatorii, vă plătiţi facturile, vi se mai pare că ce câştigă băieţii deştepţi este o nimica toată? De exemplu, Gligoraş Daniel, administratorul public de la Consiliul Judeţean Braşov, pe lângă salariul lunar de 10.631 de lei (cu tot cu indemnizaţia de vechime) plus 1.595 de lei sporul de 15% pentru condiţii vătămătoare (? – o fi de la stresul ca nu știi când bat la ușă mascații și procurorii DNA?), mai „greblează” o nimica toată de 6.348 de lei că este membru în Consiliul de Administrație la Compania Apa, conform declarației de avere din 2017.

Alte articole:   Expoziție documentară la Aula Sergiu T. Chiriacescu

Evident, cât câștigă cei de la Compania Apa este secret, că doar nu sunt bani publici…

Structura acţionariatului:

  • Judetul Brasov – 42% din capitalul social;
  • Municipiul Brasov – 42% din capitalul social;
  • Orasul Rupea – 3,4% din capitalul social;
  • Orasul Ghimbav – 3,1% din capitalul social;
  • Comuna Apata – 1,8% din capitalul social;
  • Comuna Halchiu – 2,7% din capitalul social;
  • Comuna Harman – 2,8% din capitalul social;
  • Comuna Sanpetru – 2,2% din capitalul social.
Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.