Eroii Brașovului au strâns peste 160.000 lei la Brașov Heroes

Eroii Brașovului au strâns peste 160.000 lei la Brașov Heroes

Duminică, 10 iunie, Fundația Comunitară Brașov a organizat a cincea ediţie a cursei cu obstacole Braşov Heroes, cu scopul de a strânge fonduri pentru susținerea a 14 proiecte înscrise de organizaţii non-guvernamentale şi grupuri de iniţiativă din Braşov.

 Evenimentul a generat doar în ziua evenimentului peste 17.000 lei, din donațiile făcute de braşovenii și companiile partenere care au ales să participe activ la viața comunității.

 Evenimentul, care a avut loc în acest an în zona de picnic a lacului Noua, a reunit la cea de-a cincea ediţie un număr record de 1.150 de #eroi alergători la start (față de 850 de alergători anul trecut, de 700 în 2016, de 540 în ediţia 2015 şi 320 la prima ediţie, în 2014) şi peste 1.000 de spectatori care au venit să-și susţină favoriţii şi să petreacă timp în zona special amenajată pentru activităţi şi relaxare, iar vremea i-a ferit de umbrele deschise. Nu mai puţin de 461 de alergători în echipe, 205 alergători individuali, 430 de alergători în familii şi 3 căței, vedete şi sportivi profesionişti au alergat în cursa cu obstacole a comunității, Braşov Heroes. Concurenţii au fost atât alergători experimentaţi, cât și amatori; peste 350 de copii au alergat încursă, iar cel mai mic participant a avut sub 10 luni.

Alte articole:   Creșterea salariilor profesorilor, amânată pentru 2021

Cei mai rapizi alergători s-au bucurat de premii care încurajează activitățile sportive, iar medaliile – lucrate manual de către asociația Artesentia – destinate tuturor participanților s-au dovedit a fi insuficiente în acest an dată fiind înscrierea neașteptată a unui număr mare de alergători în ultimele două zile. Cei care nu au primit medalie la linia de finish sunt rugați să scrie pe adresa noi@fundatiacomunitarabrasov.ro pentru a solicita însemnul de #eroudebrasov.

O serie de elemente noi au animat zona de start și zona dedicată familiei: statui vivante, spectacol cu baloane uriașe de săpun, ateliere de creație și bibliotecă în aer liber. Ca de obicei, eroii alergători au fost așteptați după linia de finish cu un masaj din partea celor de la Kinetic Plus.

Alte articole:   ANPC avertizează! Gel dezinfectant, periculos pentru ochi!

Și anul acesta ambasadorii cauzelor au reușit să mobilizeze un număr semnificativ de susținători care să doneze pentru cauza reprezentată. Laura Morariu, ambasador al asociației ADDIP a strâns peste 7500 lei și mulți prieteni voluntari. Locul doi a fost ocupat tot de un reprezentant al asociației ADDIP, Ezster Cioacă, cu suma de 5.200 de lei mobilizați prin donații individuale.

Anul acesta am fost surprinși de o metodă inedită de a susține evenimentul: punctul mobil ”Time is coffee” de la Sanitas s-a mutat pentru câteva ore în zona de picnic a Lacului Noua pentru a răcori participanții la Brasov Heroes, ulterior donând integral încasările generate.

La finalul zilei de duminică, patru dintre cauze au depășit cu mult bugetul estimat pentru  proiectele lor – Asociația Rază de Speranţă, Fundația Rafael, Cercetașii României filiala Orizont și ADDIP. Alte trei se află foarte aproape de atingerea obiectivului, strângând peste 70% din bugetul propus. Șapte cauze au depășit peste 50% din suma necesară. Donațiile continuă până pe data de 1 iulie pentru a le oferi ocazia celor care doresc să ajute organizațiile să-și strângă întreaga sumă. Donațiile se fac atât online, pe platforma site-ului evenimentului www.brasovheroes.fundatiacomunitarabrasov.ro, cât și  în locațiile partenere: librăriile Șt.O.Iosif, Bookcity din Coresi Mall sau cafeneaua Tipografia.

Alte articole:   Bărbat din Bihor, în arest după ce a ”uitat” să plătească produse de peste 2.200 de lei

Peste 40.000 de lei din suma strânsă în cadrul evenimentului reprezintă donații directe de la partenerii evenimentului: Vodafone, Regina Maria, HerbaLife, CinemaOne, Coresi Avantgarden, Coresi Immochan, Rolem, Bausch&Lomb. La acestea s-au adăugat şi susţineri în produse de la Armonia, Mareş Outdoors Events, Obscuria, Sensiblu și Dream Family Festival.

Pe lângă susținerea sponsorilor, această desfășurare de forțe nu ar fi fost posibilă fără implicarea a peste 130 de voluntari, tineri brașoveni și a partenerilor în organizare: Floare de Colț și Carpathian MTB Trails.

Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate