Consultare cu brașovenii din Centrul Istoric despre reabilitarea faţadelor

Consultare cu brașovenii din Centrul Istoric despre reabilitarea faţadelor

Primăria Municipiului Braşov şi Asociaţia Împreună pentru Dezvoltarea Comunităţii (AIDC)  vor organiza la Centrul Cultural Reduta două dezbateri în care vor prezenta metoda de reparare a părţilor exterioare ale caselor (faţade, acoperişuri, lemnărie) cu sprijin financiar de la bugetul local.

Consultările publice se vor avea loc în 5 și 14 iunie, la Centrul Cultural Reduta.

Astfel, la prima consultare, ce se va desfășura marți, de la ora 17.30, la Centrul Cultural Reduta, în Sala de spectacole, sunt invitați locuitorii străzilor: Barițiu, Poarta Schei, Cerbului, Peneș Curcanul, G. Coșbuc, Paul Richter, Hans Benkner, St. Ludwig Roth, Apollonia Hirscher, Johan Gott, Curtea Johannes Honterus, Șir Beethoven, Grigoraș Dinicu, Mureșenilor, Piața Enescu, Piața Sfatului, Michael Weiss.

În prima parte a întâlnirii va avea loc prezentarea procedurii pentru repararea  fațadelor (documentele, traseul solicitantului, puncte de contact), apoi, de la ora 18.00 va avea loc o sesiune de întrebări și răspunsuri, după care vor fi formulate concluziile.

Alte articole:   Lista președinților și locțiitorilor la circumscripțiile electorale din Brașov

La întâlnire vor fi prezenţi experţi de la Primăria Braşov, specialişti în patrimonu, de la Direcţia Judeţeană de Cultură Braşov, şi reprezentanţi ai Direcţiei Fiscale Braşov, care vor prezenta împreună procedura şi vor răspunde întrebărilor participanţilor, cu privire la modul în care pot fi accesare fonduri de la bugetul local, pentru reabilitarea faţadelor şi a acoperişurilor unor clădiri din Centrul Istoric al Braşovului.

„Consultarea publică este parte a Campaniei de informare-consultare privind reabilitarea anvelopelor clădirilor (fațade, acoperișuri, lemnărie) cu co-finanțare din bugetul local. Campania este inclusă în proiectul «Cetățenii salvează patrimoniul» finanțat de Fondul pentru Inovare Civică din România implementat de AIDC Brașov în parteneriat cu Primăria Municipiului Brașov. Prin acest proiect se elaborează metodologia de aplicare a Legii nr. 166/2016 privind măsuri de creștere a calității arhitectural-ambientale a clădirilor (cofinanțarea din bugetul local a reabilitării anvelopelor clădirilor din Centrele istorice și alte zone de protecție de arhitectură)”, au precizat organizatorii.

Alte articole:   Legea care interzice hărțuirea la locul de muncă, promulgată de președinte

Parteneri în proiect sunt Direcția Județeană de Cultură Brașov și Direcția Fiscală Brașov.

Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate