Donează sânge și mergi gratis la Untold sau Neversea

Donează sânge și mergi gratis la Untold sau Neversea

Astăzi, organizatorii festivalului Untold și Neversea, împreună cu Institutul Naţional de Transfuzii Sanguine, invită brașovenii să doneze sânge, gestul lor urmând să fie răsplătit cu bilet gratis la unul din festivalurile menționate.

Caravana mobilă Blood Network a ajuns ieri la Brașov și mai rămâne astăzi, iar doritorii pot dona între orele 8.00 și 14.00, centrul mobil fiind așezat în parcarea centrului comercial de pe Calea București 112.

În acest an campania „Și eu donez” se desfășoară în perioada 29 mai-29 iunie în toate centrele de transfuzii din țară, iar caravana mobilă ajunge în șase orașe ale țării.

„De la o ediţie la alta, campania Blood Network iniţiată de organizatorii festivalurilor Untold şi Neversea se dezvoltă puternic, atât în privinţa numărului de oameni care donează sânge în centrele fixe, cât şi la caravanele mobile Blood Network. Şi în acest an, festivalierii vor putea dona şi la caravanele mobile, de această dată, din şase oraşe ale ţării: Cluj-Napoca, Bucureşti, Iaşi, Timişoara, Braşov şi Constanţa. Toţi cei care vor dona la caravanele mobile între orele 8.00-14.00 vor primi un bilet gratuit de o zi la Untold sau Neversea”, au anunţat organizatorii festivalurilor.

Campania continuă la Centrul de Transfuzii Brașov

Dacă nu ajungeți astăzi puteți beneficia de reducerile din campanie la Centrul de Transfuzii din Brașov. „Festivalierii” care donează la unul dintre centrele de transfuzii din ţară trebuie să acceseze, în funcţie de festivalul la care vor să ajungă, site-ul untold.com sau neversea.com, secţiunea Blood Network, unde trebuie să completeze formularul solicitat şi să ataşeze o poză cu adeverinţa de donator.

Alte articole:   Festivalul Clătitelor, în weekend, la Prejmer

Ei vor primi apoi pe adresa de mail un cod cu care vor putea cumpăra abonamentele cu reducere, de aproximativ 150 de lei.

Astfel, la Untold, preţul special este de 499 de lei plus taxe, din preţul final de 650 lei plus taxe al abonamentului, iar la Neversea preţul special este de 399 de lei plus taxe, din preţul final de 550 lei plus taxe al abonamentului, notează mytex.ro

Condițiile pentru a dona sânge

Pot fi donatori cei care au între 18-60 ani, o greutate de peste 50 kg, puls regulat, 60 -100 bătăi/minut, tensiune arterială sistolică între 100 şi 180 mmHg, să nu fi suferit în ultimele 6 luni intervenţii chirurgicale. Femeile nu trebuie să fie însărcinate, în perioada de lăuzie, în perioada menstruală. De asemenea, înainte de donare cu cel puţin 48 de ore, nu se mănâncă grăsimi în exces şi nu se beau băuturi alcoolice.

Nu pot dona cei care se află sub tratament pentru diferite afecţiuni: hipertensiune, boli de inimă, boli renale, boli psihice, boli hepatice, boli endocrine. Este important, de asemenea ca donatorul să nu fi donat sânge în ultimele 70 de zile (femeile pot dona de 3 ori pe an, bărbaţii de 5 ori pe an, cu respectarea strictă a unui interval de 70 de zile între donări).

Alte articole:   55.000 de lei, de la Consiliul Județean la pușculița Cerbului de Aur

Foto: mediafax.ro

 

Distribuie dacă îți place!
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.