blog-logo

Ce a cerut Steriu de la PSD ca să revină la social-democraţi?

Ce a cerut Steriu de la PSD ca să revină la social-democraţi?

Deputatul PMP Valeriu Steriu a anunţat, pe Facebook, că pleacă de lângă Traian Băsescu şi revine în PSD, partid pe care l-a părăsit în anul 2009 pentru UNPR. Steriu le-a transmis parlamentarilor PMP proveniţi din UNPR că sunt liberi să înceapă un nou drum politic.

Anunţul lui Steriu vine în contextul în care Victor Ponta a rupt mai mulţi parlamentari de la PSD, iar Liviu Dragnea încearcă să nu piardă majoritatea.

În lumina evenimentelor şi declaraţiilor publice din ultimul timp, mă simt nevoit să adopt o poziţie publică. Nu este ceva ce mi-am dorit sau ceva care să-mi facă plăcere, dar este un gest necesar pentru a putea să-mi păstrez intacte stima de sine şi respectul”, a scris Steriu pe pagina sa de Facebook.

Alte articole:   STS: Cum poate fi obținut și cum va funcționa pașaportul COVID pentru România

Pe de altă parte, se pare că negocierile lui Steriu de a reveni în PSD ar mai fi avut și o altă clauză, care nu a fost făcută publică: aceea de a veni la șefia PSD Brașov, în contextul în care senatorul Marius Dunca este la conducere interimar, iar pe la colțuri se vorbea că această funcție ar putea fi preluată de Roxana Mînzatu, care este și vicepreședinte la nivel național.

Valeriu Andrei Steriu a  fost senator și deputat în Parlamentul României, ales inițial în 2008 pe listele PSD și trecut în 2009 la Uniunea Națională pentru Progresul României (UNPR), partid din partea căruia a fost ales din nou în 2012. Steriu a fost ales senator de Olt în legislatura 2004-2008, ales listele PSD. Steriu a fost validat pe data de 17 februarie 2004 dar a demisionat pe data de 1 februarie 2005 și a fost înlocuit de senatorul Ion Toma. În 2008 a fost ales inițial pe listele PSD și trecut în 2009 la UNPR. În 2012, a fost ales deputat în circumscripția electorală nr.12 Călărași, colegiul uninominal nr.2 și îndeplinește funcția de Chestor al Camerei Deputatilor, din septembrie 2016.

Alte articole:   Începe Evaluarea Națională la clasa a VI-a. Testarea nu se va susține la aceeași oră în toate județele

În perioada 2001-2005, a fost secretar de stat în Ministerul Agriculturii pe probleme de integrare europeană și probleme internaționale.

Legătura lui cu Braşovul sunt bunicii:  „Bunicul meu este din Şinca Veche şi bunica mea, mama mamei mele, chiar din Făgăraş. Şi eu am petrecut o perioadă îndelungată din 1990 până dincolo de 2000 în Şinca Veche. Aici am învăţat practice tot ce înseamnă agricultură”, se lăuda Steriu în campania electorală când a venit la Braşov şi Făgăraş, în campania electorală pentru PMP.

 

Distribuie dacă îți place!
 1. Sa vina… Steriu, Minzatu, oricine, numai sa scapam de parvenitul asta care crede ca partidul e propria lui ograda! PSD poate sa creasca prin plecarea lui Dunca.

  Reply
 2. Sa traiasca mata care te-a facut,
  Datorita matii noi te-am cunoscut!

  Reply
 3. UN ALT DERBEDEU TRASEIST POLITIC CE SE IMPUNE ORICAND DESCOPERA CA POATE SA-SI MAI TRAGA CEVA PE SPUZA /// UN LINGAU PUTIN SPUS,O CU-VA CU PRETENTII DE MASCUL DE RO…,UN DECLASAT ROMAN,UN BALMAJITOR DE PRIMA MANA…!! https://pressone.ro/noul-lider-al-unpr-colonel-in-rezerva-fiu-de-director-in-comertul-exterior-ceausist/

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate