PNL acuză: Guvernul PSD pune lacăt pe şcoli şi grădiniţe pentru că nu are bani de salarii!

PNL acuză: Guvernul PSD pune lacăt pe şcoli şi grădiniţe pentru că nu are bani de salarii!

Gabriela Brebeanu, consilier județean PNL, a dezvăluit astăzi, într-o conferinţă de presă, că în data de 10 mai 2018, în cadrul unei şedinte a Inspectoratului Școlar Județean Brasov, s-a comunicat planul de reorganizare în cadrul învățământului preșcolar din județ.

Astfel, în comuna Voila, se propune reducerea a două dintre cele cinci grupe, concomitent cu reducerea personalului (1/2 posturi nedidactice si 2 posturi de educatori). Practic, se desfiintează grădiniţele din localităţile Dridif şi Voivodeni.

„PNL atrage la modul foarte serios atenţia Guvernului PSD-ALDE să oprească această intenţie de a închide  unităţi şcolare şi grădiniţe în Anul Centenarului. Este o măsură care nu are niciun fel de studiu de impact, care nu are niciun fel de analiză serioasă. Practic, pun pe butuci învăţământul. În fapt, ce se întâmplă: în loc să consulte primarii şi operatorii economici, aşa cum spune legea, alături de şcoli, pentru a face propuneri referitor la planul de învăţământ şi reţeaua de şcolarizare, ministrul «pamblică» – Valentin Popa – a scos din circuit primarii şi operatorii, a lăsat doar directorii de şcoli, care sunt chemaţi la inspectorate şi puşi în faţa faptului împlinit”, spune Gabriela Brebeanu.

Mai mult, în cazul în speţă, decizia duce şi la pierederea unor finanţări nerambursabile obţinute de Primăria Voila pentru un program after school destinat copiilor (amănunte AICI), ca să nu mai menţionăm că micuţii vor fi nevoiţi să facă naveta în alte localităţi dacă vor să meargă la școală sau la grădiniță, cu mijloace de transport improprii vârstei lor. Iar asta în contextul în care Guvernul a tăiat copios din banii lăsați la nivelul primăriilor din cotele defalcate de TVA și impozit pe venit.

Alte articole:   VIDEO Peste 7 milioane de euro, investiții pentru Spitalul din Zărnești

Brebeanu susţine că Inspectoratul Şoclar ar trebui sa discute individual in  fiecare localitate cu primarul, Consiliul Local, directorii de scoli, consiliile de administratie, pentru a trage o concluzie reala privind cheltuirea banului public cu referire la sustinerea, cheltuielile  si rezultatele scolilor, respectiv gradinitelor.

Distribuie dacă îți place!
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.