Euro Toques International se reunește la Brașov

Euro Toques International se reunește la Brașov

Complexul de Evenimente Lux Divina va găzdui evenimentul culinar european al anului 2018, Adunarea Generală a Euro-Toques Internațional! Evenimentul va fi organizat de către Euro-Toques România, Asociația care reprezintă cu mândrie Comunitatea Maeștrilor Bucătari din Europa!

Este pentru prima dată când țara noastră este gazda unui asemenea eveniment de importanță europeană! Organizația Euro-Toques Internațional a fost fondată de Maestrul Paul Bocuse (Franța) și Baronul Pierre Romeyer (Belgia) în anul 1986, moment în care a fost lansat și codul de onoare al bucătarului european care prevede 15 articole cu reguli obligatorii de conduită profesională.

Preşedintele Comisiei Europene la acel moment, dl. Jacques Delors, a recunoscut în acelaşi an Asociaţia Euro-Toques International drept organizația eurpeană pentru apărarea Calităţii Alimentaţiei. 

Printre cele mai importante obiective cuprinse în statut sunt: Prevenirea globalizării din industria alimentară și Menținerea și promovarea patrimoniului culinar local, regional și European. Printre țările prezente la Brașov vor fi: Franța, Belgia, Italia, Irlanda, Olanda, Germania, Luxemburg, Austria, Polonia, Slovacia.

În prezent organizația are peste 3.000 de membri, printre care și Maeștri Bucătari din elita profesională Europeană listați în celebrul Ghid Michelin. Membrii Euro-Toques România vor pregăti un moment în memoria celui care a fost părintele gastronomiei Europene moderne, Maestrul Paul Bocuse (1926-2018), personalitate marcantă a sectorului culinar mondial!

Distribuie dacă îți place!
Alte articole:   Accident pe DN1 A. Traficul se desfășoară pe o bandă de circulație
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.