blog-logo

Adolescentul acuzat că şi-a ucis fratele a fost condamnat

Adolescentul acuzat că şi-a ucis fratele a fost condamnat

Eusebiu-Nicolae Amăricuţei, băiatul în vârstă de 17 ani care şi-a ucis fratele, la începutul lunii februarie, în locuinţa lor de pe strada Înfrăţirii, a fost condamnat de o instanţă a Tribunalului pentru Minori şi Familie la opt ani şi şase luni de internare într-un centru de detenţie.

Potrivit instanței, condamnarea, pentru săvârşirea infracţiunii de omor, a fost dată cu recunoaşterea vinovăţiei.

Iată, pe scurt, sentința:

„(…) Instanţa ia faţă de inculpatul minor A. E.-N., în prezent aflat în Penitenciarul pentru Minori şi Tineri Craiova, (…), fără antecedente penale, măsura educativă privativă de libertate a internării într-un centru de detenţie pe o perioadă de 8 ani şi 6 luni, pentru săvârşirea infracţiunii de omor. (…) În baza art. 127 Cod penal, raportat la art. 72 Cod penal, scade din durata măsurii educative privative de libertate aplicate prin prezenta, perioada reţinerii şi arestării preventive a inculpatului, cu începere de la data de 5 februarie 2018 şi până la zi. În baza art. 399 alin. 1 Cod procedură penală, menţine arestarea preventivă faţă de inculpatul minor. (…) În baza art. 112 alin. 1 lit. b Cod penal, dispune confiscarea specială de la inculpatul minor, în favoarea statului, a următoarelor bunuri care au fost folosite la săvârşirea infracţiunii: bâtă din lemn de tip baseball în lungime de aproximativ 63 cm, cuţit cu lama îndoită şi plăsele negre, cuţit cu plăsele maron. În baza art. 274 alin. 1 Cod procedură penală, obligă inculpatul minor la plata sumei de 1.444 lei în favoarea statului, cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat, din care suma de 944 lei reprezintă cheltuieli din faza de urmărire penală. Restul cheltuielilor judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. (…) Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicarea copiei minutei“.

Cum condamnarea nu este încă definitivă, judecătorii au decis să menţină măsura preventivă a arestării faţă de acesta.

Alte articole:   Persoanele dializate, imobilizate sau nedeplasabile se pot vaccina în etapa a II-a, fără programare

Reamintim că adolescentul și-a ucis fratele, în vârstă de 23 de ani, în dimineaţa zilei de 4 februarie 2018, în apartamentul în care locuiau, apoi a fugit. A doua zi, băiatul a fost prins de jandarmi pe Bulevardul Saturn, și dus la Poliție pentru audieri.

Adolescentul le-ar fi declarat anchetatorilor că şi-a ucis fratele pentru că era autoritar, iar uneori îl lovea. În faţa instanţei, el ar fi declarat că regretă fapta.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate