Ce se întâmplă când văcarul Consiliului Județean se supără pe sportul de performanță

Ce se întâmplă când văcarul Consiliului Județean se supără pe sportul de performanță

Finanțarea sportului de performanță, asumată de către Consiliul Județean Brașov, s-a transformat într-o glumă proastă.

După ce newsbv.ro a semnalat existența unor erori grosolane în admiterea și declararea unor proiecte ca fiind eligibile (AICI, AICI și AICI), a urmat firesc, perioada de contestații.

Comisia de contestații a luat pe rând toate cele semnalate de cluburile nemulțumite și a prezent rezultatele la sesizări. Au avut câştig de cauză Asociaţia Judeţeană de Atletism, care solicita finanţare pentru Crosul 15 Noiembrie, competiţie înscrisă din acest an în calendarul Federaţiei Române de Atletism, şi A CS Transilvania Braşov, pentru proiectul „Gimnastică ritmică – pregătire pentru performanţă”. Cei interesaţi, pot citi consideraţiile comisiei de contestații, punctual, AICI.

Mai trebuie remarcat că „văcarul”, iar aici ne-am referit la Comisia de contestații, supărat nevoie mare că „băiatul de la stână” – Comisia de analiză a proiectelor depuse a făcut atâtea boacăne, a propus anularea procedurii.

Revenind la motivația deciziei de a anula întreaga procedură, este vădită reaua-voință a Comisiei, care se justifică ca în povestea cu Drobul de sare – dacă și alte proiecte au fost evaluate greșit, dar nu s-au depus contestații?

Ideea este că legiuitorul tocmai de aceea a permis ca după o primă etapă de evaluare, să existe o a doua, de contestații, prin care să se îndrepte eventualele erori. Iar dacă văcarii care s-au supărat pe sat aveau suspiciuni, puteau să verifice încă o dată toate proiectele, că nu vorbim de câteva sute. Că și așa s-a depășit timpul de soluționare a contestațiilor prevăzut în ghidul de finanțare. Şi se venea cu o listă finală a proiectelor eligibile pentru finanţare. În noul context, este de aşteptat ca să existe acţiuni în instanţă din partea celor declaraţi eligibili…

Alte articole:   Inundații, în județul Brașov!

Este un precedent periculos, iar la licitaţia pentru Aeroport sperăm să nu ne trezim, dacă vor exista contestaţii, că o Comisie vine şi solicită anularea licitaţiei, că poate au fost evaluate greşit unele oferte…

Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.