blog-logo

Primarului Ghimbavului, Dorel Toma rămâne încă 30 de zile în arest

Primarului Ghimbavului, Dorel Toma rămâne încă 30 de zile în arest

Un judecător de drepturi și libertăți de la Curtea de Apel Brașov a pronunțat marți, sentința definitivă în ceea ce privește prelungirea măsurii arestării preventive în cazul lui Dorel Toma, primarul Ghimbavului, precum și a fostei contabile-şefe a instituției, Ana Alina Geogean, şi a trei administratori de firme din județul Olt, care au avut afaceri cu Primăria Ghimbav.

Astfel, Tribunalul Brașov a decis, în cazul celor cinci inculpați, prelungirea măsurii arestării preventive cu 30 de zile, sub acuzaţiile de săvârşire a infracţiunilor de abuz în serviciu, complicitate la abuz în serviciu şi spălare de bani, în formă continuată.

În 17 mai, Instanţa a admis propunerea Parchetului de pe lângă ÎCCJ – DNA Serviciul Teritorial Braşov şi a prelungit pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 27 mai 2018 până la data de 25 iunie 2018 inclusiv, măsura arestării preventive a inculpaţilor Toma Dorel, Ana Alina Geogean şi Lucia Dulcinatu.

Alte articole:   Mai multe străzi din Săcele rămân fără curent electric

În 18 mai, cei trei au făcut contestaţie la Curtea de Apel, iar un judecător de drepturi și libertăți de aici a decis ca inculpații să rămână, pentru încă o lună, în arestul Poliției Brașov.

Totodată, Tribunalul a decis prelungirea mandatului de arestare preventivă, începând cu data de 23 mai 2018 şi până la data de 21 iunie 2018 inclusiv, a inculpaţilor Goman Fluture şi Goman Cristinel, din județul Olt, care aveau mandate emise de judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Braşov.

Aceştia din urmă făcuseră contestaţie în 21 mai, dar cererea a fost respinsă.

Cei cinci au fost arestați, în urmă cu o lună, pentru fapte de corupție. În dosarul penal deschis în acest caz sunt vizate contracte ilegale de achiziții în domeniul amenajărilor urbane, încheiate de responsabili ai Primăriei din Ghimbav. Prejudiciul depășește 18 milioane de lei.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate