Parada tradiţională şi baterea armindenilor de Sărbătoarea Rusaliilor la Feldioara

Parada tradiţională şi baterea armindenilor de Sărbătoarea Rusaliilor la Feldioara

Duminică, 27 Mai 2018, în Feldioara se va desfăşura un eveniment cu tradiție – Sărbătoarea Rusaliilor, manifestare înscrisă în Proiectul „Obiective culturale, tradiţii şi obiceiuri în comuna Feldioara”.

Programul propriu-zis va începe în jurul orei 10:00, cu o paradă a cailor şi baterea armindenilor – obicei tradiţional specific pentru întreaga comunitate din zonă. Iar după-amiază, acţiunile vor continua cu un spectacol pe scena Casei de Cultură, program artistic ce-i va avea ca protagonişti pe elevii de la Liceul Teoretic „Petru Rareş”, precum şi un program ce va cuprinde dansuri şi cântece populare, dar şi moderne.

Vor fi prezenţi, de asemenea, grupuri de solişti din Ţara Bârsei, orchestre, însă nu vor lipsi nici capetele de afiş, vedete şi interpreţi cunoscuţi ce îi vor încânta prin cântecele lor pe toţi cei prezenţi.

Manifestarea dedicată Rusaliilor face parte din programul amplu de promovare şi dezvoltare a potenţialului turistic al zonei.

Venind în întâmpinarea tuturor celor ce îşi doresc să viziteze Cetatea Feldioara la ceas de sărbătoare, toţi cei prezenţi în cadrul evenimentului se vor putea delecta cu o expoziţie temporară desfăşurată în interiorul Cetăţii Feldioara – File de Istorie, Mărturii Arheologice şi Obiceiul “Sărbătoarea Armindenilor” – Datini şi Tradiţii.

Program: Sărbătoarea Rusaliilor, Ediţia a VIII-a, 27 Mai 2018

  • 09:00-18:00 Expoziţie în Cetatea Feldioara: Mărturii Arheologice și Obiceiul “Sărbătoarea Armindenilor” – Datini şi Tradiţii
  • 10:00 Parada tradiţională de Rusalii şi baterea armindenilor
  • 10:00 Muzică de fanfară în Centrul Comunei
  • 15:00 Program cu Elevii de la Liceul Petru Rareş Feldioara
  • 16:30 Recital Lidia Iuga
  • 17:00 Orchestra Plaiuri Transilvane și Claudia Miriţescu
  • 17:45 Recital extraordinar Daniel Rosalim
Alte articole:   Se întrerupe curentul în mai multe localități din județul Brașov

Prezintă: Claudia Mirițescu.

Evenimentul este organizat de Primăria Comunei Feldioara.

Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.