Aveți grijă unde duceți molozul și deșeurile din construcții. Brașovean amendat cu 500 de lei

Aveți grijă unde duceți molozul și deșeurile din construcții. Brașovean amendat cu 500 de lei

Un brașovean a fost amendat cu 500 de lei de polițiștii locali, după ce a fost prins aruncând la întâmplare  reziduuri provenite din construcții.

Bărbatul a fost surprins de o patrulă de polițiștii locali de la Biroul 3 din cartierul Tractorul, în timp ce descărca dintr-o mașină deșeurile pe care vroia să le abandoneze lângă o rampă de gunoi amplasată între blocuri.

„De acest tip de tratament vor avea parte toți cetățenii care vor fi identificați că nu își respectă semenii, încălcând și Regulamentul de organizare și funcționare a serviciilor publice de salubrizare, a declarat directorul executiv al Poliției Locale Brașov, Nicolae Aldea.

Nu este singura situație de acest gen înregistrată de politiștii locali, ținând cont de numărul de sancțiuni aplicate de la începutul acestui an.

Astfel, agenţii de la Locală au aplicat 250 de sancțiuni în valoare totală de aproape 98.500 de lei, celor care au fost surprinşi că au încălcat HCL 149/2017 (Regulamentul de salubrizare şi deszăpezire al municipiului Braşov).

Cele mai multe sancțiuni au fost aplicate pentru aruncarea și/sau depozitarea pe domeniul public și privat al municipiului a deșeurilor de orice tip, pentru depozitarea de reziduuri în alt punct de colectare decât cel la care era arondat cetățeanul, pentru împrăștierea gunoaielor din containere sau chiar aprinderea resturilor menajere.

Regulamentul prevede amenzi cuprinse între 500 și 1.000 de lei pentru persoane fizice și de la 1.000 la 2.000 de lei pentru persoane juridice.

Poliția Locală îi sfătuiește pe brașoveni să respecte normele cu privire la aruncarea și depozitarea deșeurilor pentru menținerea unui climat civilizat, în vederea protecției mediului înconjurător, dar și pentru a demonstra că respectă normele de conviețuire socială. Recomandările sunt făcute și marilor dezvoltatori imobiliari, dar și celor care au mici șantiere prin locuințele personale, mai ales că suntem în plin sezon pe domeniul construcțiilor și reparațiilor curente sau capitale de clădiri.

Alte articole:   Protestele de la Prefectură, cu invitați din Roșia Montană
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate

0 Shares
Share via
Copy link
Powered by Social Snap