blog-logo

Ziua Mondială a Orientării, la Săcele

Ziua Mondială a Orientării, la Săcele

Peste 500 de participanți sunt așteptați miercuri, 23 mai, la Săcele, la Ziua Mondială a Orientării.

La cea de-a a III-a ediție, organizatorii au pregătit patru ateliere diferite: orientare în sală, în labirint, în oraș și QRCode Rogaining.

În acest an, locul de desfăşurare este Sala de Sport a Municipiului Săcele – Cartierul Ștefan cel Mare și împrejurimi.

Participanții sunt așteptați miercuri 23 Mai, începând cu ora 10.00 până la ora 17.30, individual sau în grup. Copii cu vârstă mai mică de 10 ani vor fi însoțiți în mod obligatoriu de o persoană adultă.

Organizatorii, Clubul Sportiv Babarunca Săcele, Primăria Municipiului Săcele și Asociația Izvorul Săcele au pregătit patru ateliere care au ca scop inițierea participanților în diversitatea de forme de practicare a Orientării.

  • Atelier Orientare Indoor – sala de sport – individual (participanții care nu au încălțăminte adecvată vor parcurge traseele desculți)
  • Atelier Orientare Labirint – în fața sălii de sport – individual
  • Atelier Orientare Parc Oraș – zona cuprinsă între Sala de Sport, Parcul Ștefan cel Mare, Centrul Ziurel si Centrul Multicultural – individual. Participanții sub 14 ani la acest atelier vor intra și în clasamentul primei etape al Cupei Roza Vânturilor.
  • Atelier QR Code Rogaining aceasi zona ca la atelierul 3 – echipe de minim 3 pers.
Alte articole:   Știți de promoțiile la carburanți din această perioadă în benzinăriile din Brașov?

Toți participanții vor putea parcurge, pe baza brățării, o singură dată, fiecare atelier. Participanții pot opta pentru ce atelier doresc. Nu este obligatorie participarea la toate atelierele. Organizatorii asigură tuturor participanților materialele tehnice necesare parcurgerii traseelor. La fiecare atelier vor exista consultanți specializați în practicarea Orientării, care vor explica participanților ce trebuie să facă pentru a parcurge corect traseele. Predarea brățărilor se va face la cortul special amenajat.

Fiecare participant va primi o “Diplomă specială de participare” semnată de Președintele Federației Internaționale de Orientare și un premiu oferit de organizatori.

Înscrierile se fac la fața locului, dar organizatorii fac apel la grupurile organizate (clase de elevi, cluburi, colective profesionale, etc.) să facă înscrierile până în 22 Mai, pentru a evita aglomerația și a permite pregătirea în condiții bune a evenimentului. Înscrierile se fac la persoanele de contact de mai jos sau pe adresa e-mail. csbabarunca.ro.

Alte articole:   Mai multe străzi din Săcele rămân fără curent electric

Tot miercuri este o programată pentru adulți și o etapă de orientare de noapte – Cupa Roza Vânturilor. Înscrierile se fac pănă la ora 20.00, la Sala de Sport a municipalității, iar participanților li se recomandă să aibă la ei o frontală.

Cel mai mare număr de participanți în 2016

Săcele este singurul oraș din România în care s-au organizat toate cele trei ediții ale Zilei Mondiale a Orientării. Este eveniment cu caracter de masă, deschis tuturor, indiferent de vârstă, sex, pregătire fizică sau profesională.

Ca urmare a dezvoltării explozive în întreaga lume a disciplinei sportive Orientare (Orienteering), Federația Internațională de Orientare (IOF) a hotărât în 2015, să creeze un eveniment, care să permită tuturor doritorilor, să cunoască tainele acestui sport. Prima ediție a avut loc în 11 Mai 2016.

Alte articole:   Bradul de Crăciun din Piața Sfatului, printre cei mai frumoși din Europa

Cu această ocazie s-a reușit intrarea în „Cartea Recordurilor”, înregistrându-se cel mai mare număr de participanți la un eveniment sportiv, într-o zi.

În anul 2017 evenimentul a avut loc în 24 Mai 2017 și au participat 288.007 persoane, în 79 de țări. Anul acesta se preconizează ca numărul participanților să fie dublu.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate

De top în Brașov