Modele pentru viitorii bucătari braşoveni

Modele pentru viitorii bucătari braşoveni

Tinerii viitori bucătari brașoveni ai școlii profesionale duale din ospitalitate „Cool Academy“, care funcționează după model german în cadrul Colegiului Tehnic Maria Baiulescu din Brașov, au avut ocazia să urmărească live semifinalele “Arenei Bucătarilor” care s-a desfășurat la acest sfârșit de săptămână la București.

Cu aceasta ocazie și-au putut întâlni idolii din arta culinara precum Lady Chef Cornelia Ghișoi, Chef Liviu Preda, Chef Cezar Munteanu, Chef Jakob Hausmann, Chef Victor Melian, Chef Nico Lontras, Chef Ciprian Nicolescu sau Chef Nicolai care le-au transmis tinerilor, mici detalii din secretele meseriei de bucătar.

Tot aici au intalnit si vedete precum Andi Moisescu sau Dan Bitmann, care sunt pasionati de arta culinara si care au povestit copiilor despre importanta de a invata o meserie si a o profesa ulterior cu pasiune pentru a avea succes in viata.

Excursia a fost organizată la inițiativa consilierului local al Forumului German, Cristian Macedonschi, care este și unul dintre inițiatorii acestei prime școli profesionale duale în ospitalitate din România și la invitația conducerii Selgros România care organizează vestita competiție a chef-ilor în România.

Tinerii bucătari în devenire care se afla la finalul primului an de formare profesională au fost însoțiți de dirigintele clasei, profesorul Iustin Mitrea și de directoarea colegiului, profesoara Lavinia Butnariu.

După excursie, doamna director a declarat: „Participarea elevilor noștri la semifinalele competiției «Arena Bucătarilor» fost un bun prilej pentru ei de a afla lucruri noi și interesante, de a cunoaște tehnici de lucru inedite și ingrediente miraculoase. Competiția la care au asistat a reprezentat o  întâlnire constructivă cu specialiști renumiți din domeniul gastronomiei, exemple de reușită profesională, modele pentru tinerii aflați la începutul formării profesionale. Îmi doresc ca, în cariera lor profesională, acești elevi să își valorifice cu pasiune atât cunoștințele și abilitățile dobândite în școală, cât și secretele ce le-au fost împărtășite de maeștrii în arta culinară. Suntem recunoscători pentru șansa de a participa la un eveniment de excepție și mulțumim pentru invitație  domnului Cristian Macedonschi”.

Anul acesta se se pot înscrie elevii la Colegiul Tehnic Maria Baiulescu să învețe meseriile de bucătari, ospătari și lucrători hotelieri, înscrierile având loc în perioada 15-19 iunie. Cu cât se înscriu mai repede, ei își asigură un loc în cele trei clase, acestea fiind limitate la 25 de locuri per meserie.

Ulterior înscrierii, ei își vor alege unitatea economică, restaurant, hotel, pensiune sau cantina în cadrul căreia vor face practica timp de trei ani. Pe toată perioada formării profesionale tinerii ucenici vor primi o bursă de 400 de lei.

“Învățământul profesional dual este foarte important pentru formarea specialiștilor de care are nevoie mediul economic, iar Brașovul, fiind capitala turismului românesc, are nevoie de un număr mare de specialiști în acest domeniu. Tinerii elevi din ospitalitate au nevoie de modele pentru a fi motivați să devină cei mai buni, să câștige încrederea de sine și să-și dezvolte pasiunea și creativitatea în meseria pe care o învață. Mă bucur foarte mult că am putut să le ofer această șansă, să-și întâlnească “pe viu” idolii și să poată urmări un concurs atât de important pentru arta culinara românească, mai ales că tinerii chefi în devenire de la Cool Academy au câștigat concursul județean “Mini Senchea Chef” din acest an, organizat la Făgăraș la Liceul Tehnologic „Dr. IoanŞenchea”. Cu aceasta ocazie am vorbit atât cu reprezentanți ai firmelor consacrate în domeniul gastronomic care să vină și să susțină școala profesională duală din ospitalitate de la Brașov și am invitat-o pe dr. Mihaela Bilic să le țină un curs despre nutriție sănătoasă tinerilor elevi”, aprecizat Cristian Macedonschi

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate

Share via