Mâncarea pentru Spitalul Județean: Consiliul Județean finanțează, licitează, ofertează și stabilește câștigătorul

Mâncarea pentru Spitalul Județean: Consiliul Județean finanțează, licitează, ofertează și stabilește câștigătorul

Consiliul Judeţean Brașov a scos la licitație pe SEAP „serviciile de catering pentru pacienții internați la Spitalul Clinic Județean de Urgență Brașov”, în data de 17 februarie 2018.

O lună mai târziu, au fost anunțați cei interesați de oferte: Consilprest SRL cu subcontractant Luca SRL și Amrita Com SRL (firma care prestează aceste servicii de 13 ani). Luca SRL nu a depus o ofertă pentru aceste servicii, ci a închiriat mașini pentru transportul hranei pentru Consilprest SRL (rămâne de văzut dacă mașinile respective sunt autorizate pentru transportul hranei bolnavilor).

Deși la această oră se face evaluarea ofertelor, Amrita SRL deja a sesizat comisia de licitație că există conflicte de interese, pentru că banii pentru Spitalul Judeţean – organizatorul licitaţiei – vin de la Consiliul Judeţean. La Spitalul Judeţean, trei dintre cei cinci membri din Consiliul de Administraţie sunt stabiliţi de Consiliu Judeţean, iar Consilprest SRL are ca unic acţionar judeţul Braşov.

Alte articole:   VIDEO 20 de stații noi de încărcare destinate mașinilor electrice, până la sfârșitul anului, în municipiul Brașov

Iar ca să existe şi o „bomboană pe coliva” acestei licitaţii, mai trebuie spus că societatea Consilprest a pierdut mai multe procese, unele chiar şi cu Consiliul Judeţean, instituţie la care are datorii, cu tot cu dobânzi şi penalităţi,  de 92.022 de lei, pentru perioada 30.11.2015 – 31.12.2015 (există o sentinţă în acest sens, care nu este definitivă), 238.325,89 de lei, revendicată de Consiliu Judeţean care a dat banii în baza Contractului de cooperare nr. 8510/29.07.2014 şi nejustificată (şi în acest caz sentinaţ pronunţată nu este definitivă). De asemenea, mai există multe procese pierdute de Consilprest şi cu alte firme, precum şi cu Direcţia Generală a Finanţelor Publice Braşov.

Alte articole:   Rata de promovare la concursul național de titularizare, sesiunea 2020, în județul Brașov, este de 66,1%

Practic, există un conflict de interese, motiv pentru care reprezentanţii Amrita spun că ar trebui eliminată firma Consilprest de la licitaţie, în contextul în care aceasta din urmă nu are nici măcar bonitate, ani la rândul încheind exerciţiile financiare cu pierderi semnificative, acoperite ulterior de la bugetul judeţean, din banii publici.

Mai mult, Amrita Com SRL a sesizat de existenţa acestei situaţii conflictuale şi Curtea de Conturi a României, Agenţia Naţională de Integritate şi Agenţia Naţională pentru Achiziţii Publice.

Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate