Corona Sportul Studențesc începe lupta pentru medaliile de bronz în Superliga Națională

Corona Sportul Studențesc începe lupta pentru medaliile de bronz în Superliga Națională

Echipa de polo seniori Corona Sportul Studențesc va juca în finala mică a Superligii Naționale, împotriva lui Dinamo București, primele două meciuri fiind programate vineri și sâmbătă, ambele de la ora 19.00, la Bazinul Olimpic din Brașov.

„Sper să începem cu dreptul, să câștigăm meciurile de acasă, chiar dacă va fi foarte greu, pentru că Dinamo este o echipă de tradiție. Glumind, m-am săturat să tot jucăm cu ei în finala mică. În acest an am sperat să jucăm pentru medaliile de aur, dar lipsa de experiență ne-a costat. Ne rămâne locul trei, pe care ni-l dorim foarte mult. În campionatul regulat ne-am împărțit victoriile, dar nu este atât de important acest lucru, pentru că în ultimul joc de la Brașov am folosit doar tinerii, pentru a-i ajuta să crească. Mai mult, avem o victorie în Cupa României în fața adversarului. Ne dorim chiar să terminăm în trei meciuri”, a prefațat duelul antrenorul Aurelian Georgescu.

Tehnicianul speră ca până la ora primului joc să aibă tot lotul valid și să îi poată recupera pe Domagoj Jajcinovic și pe David Bota, ușor accidentați. Finala mică a Superligii Naționale se va disputa după sistemul cel mai bun din cinci meciuri, iar următoarele două partide sunt programate marți și miercuri, la București.

Alte articole:   Biserica fortificată din Cincșor, prezentată cu ajutorul unei aplicații-ghid multimedia

Performanțe în actualul sezon pentru centrul de copii și juniori

Dacă echipa de seniori luptă an de an pentru medalii, rezultatele încep să se vadă și la centrul de copii și juniori al Coronei. Astfel, cele trei formații de juniori s-au calificat toate în sezonul actual pentru turneul final al Campionatului Național, iar copiii sunt și ei aproape de a atinge această performanță.

„În timp destul de scurt, am ajuns să ne calificăm cu toate echipele de juniori la turneele finale, iar la copii suntem, de asemenea, aproape de a realiza această performanță. Mai mult, la seniori luptăm an de an pentru podium, ceea ce nu este deloc puțin. Este o săptămână foarte importantă pentru noi, la finalul căreia sperăm să ne bucurăm”, a precizat și Roxana Cojocea, președintele secției de polo de la Corona Brașov.

Obiective îndeplinite           

Şi Florin Turcu a declarat că secţia de polo şi-a atins obiectivele fixate. „Ne-am atins obiectivele calificându-ne la turneele finale cu toate cele trei echipe de juniori, unde ajung cele mai bune echipe din zonele nord și sud. Am intrat, practic, în top 6 sau top 8, în funcție de categoriile respective de vârstă. La juniori I am terminat calificările pe locul 2, iar la turneul final ne-am clasat pe locul 5. Ne-am calificat și la juniorii II și juniori III, categorii la care turneele finale au loc în iunie și iulie. Suntem într-un proces continuu de selecție. Oferim celor mici cursuri de inițiere, apoi perfecționare, după care îi extragem pentru partea de polo de apă. Chiar în acest moment selectăm copii născuți între anii 2008 și 2012, pe care îi așteptăm în număr cât mai mare”, a spus Florin Turcu, antrenor al juniorilor de la Corona.

Alte articole:   Se întrerupe curentul electric pe o stradă din Brașov și alte localități din județ

Copiii au meci decisiv, vineri dimineață

Echipa de polo copii a Coronei dispută în aceste zile, la Brașov, returul calificărilor pentru turneul final al Campionatului Național. În primele cinci jocuri, micuții poloiști antrenați de George Mihalache au învins pe Amefa Arad (13-7) și Torpi Târgu Mureș (18-3), pierzând cu CSȘ 4 Chișinău (4-8), Crișul Oradea (2-14) și H2O Târgu Mureș (5-6), iar vineri dimineață au duelu decisiv pentru calificare cu CSM Oradea.

„Ne luptăm cu CSM Oradea, echipă pe care am învins-o de două ori în turul calificărilor. Venim cu evoluții îmbunătățite față de competiția care a avut loc în luna martie, la Oradea. Am reușit victorii la care nimeni nu se aștepta. Evoluția copiilor este una bună. Sperăm, în viitor, să ne ajungem să ne batem chiar și pentru o medalie. Copiii vin la polo, la inițiere, ne-am dori ceva mai multe fete, pentru a forma o echipă și aici”, a spus antrenorul copiilor de la Corona, George Mihalache.

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

0 Shares
Share via
Copy link
Powered by Social Snap