ÎN DIRECT Patru zimbri vor fi puşi în libertate din Rezervaţia Vama Buzăului

ÎN DIRECT Patru zimbri vor fi puşi în libertate din Rezervaţia Vama Buzăului

Rezervaţia de zimbri de la Vama Buzăului va pune în libertate patru zimbri. Este vorba despre doi masculi și două femele, care vor fi eliberaţi în mediul natural în localitatea Armeniş din judeţul Caraş-Severin, a anunţat preşedintele Agenţiei de Dezvoltare Durabilă a Judeţului Braşov, Mihai Pascu.

Acţiunea va avea loc în cadrul unui proiect coordonat de WWF (World Wide Fund for Nature – organizaţie internaţională independentă).

„Acest lucru depinde de echipa care vine de la Caraş-Severin, formată din medic veterinar, persoana care tranchilizează zimbrii, mijlocul de transport cu care vor fi transportaţi. Încet, încet ne dorim să eliberăm şi alte exemplare în mediul natural, dar Rezervaţia de la Vama Buzăului nu se va desfiinţa, numărul animalelor care rămân aici va fi mai mic. După ce se termină proiectul cu judeţul Caraş-Severin, următorul pas este să obţinem fonduri pentru a-l replica în Masivul Ciucaş, pentru că, de fapt, asta a fost intenţia de la început”, a explicat Mihai Pascu.

Administratorul Rezervaţiei ”Valea Zimbrilor” de la Vama Buzăului, Tiberiu Roth, a precizat că numărul zimbrilor aflaţi în rezervație este 26, 13 masculi şi 13 femele, iar 8 exemplare au murit în urma luptelor.

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate

0 Shares
Share via
Copy link
Powered by Social Snap