Corona Braşov este campioană naţională de junioare III

Corona Braşov este campioană naţională de junioare III

Echipa de handbal junioare III a Coronei a câștigat titlul național, impunându-se duminică, la Sfântu Gheorghe, după prelungiri, scor 29-28 (25-25 în timp regulamentar) în fața celor de la CSM București.

Handbalistele antrenate de Mihaela Seifer şi Eugen Ciulei au reușit o partidă fantastică, luptând incredibil pentru medaliile mult dorite și într-un final foarte meritate. Pe lângă titlul de campioană, Corona Braşov a câştigat şi două premii speciale, prin Lorena Cantea, cel mai bun portar al turneului şi Diana Golanu, cel mai bun pivot.

După incredibila finală, decisă în prelungiri, preşedintele Coronei, Liviu Dragomir, a declarat că este fericit că din ce în ce mai mulţi sportivi se regăsesc în sloganul centrului de copii şi juniori, şi anume „Corona creşlte campioni”.

„A fost o finală cu adevărat disputată, iar asta face ca bucuria câştigării titlului să ne fie şi mai mare. Sunt fericit că din ce în ce mai mulţi sportivi ai Coronei se regăsec în sloganul centrului de copii şi juniori,  şi anume «Corona creşte campioni», pentru că acesta este cel mai bun semn că investiţia este pe deplin meritată, iar munca antrenorilor şi sportivilor dă roade. Îi felicit pe toţi cei implicaţi în câştigarea acestui titlu, şi le doresc, de asemenea, mult succes celorlalţi sportivi ai Coronei, calificaţi şi ei în fazele finale ale competiţiilor în care sunt angrenaţi. Cu siguranţă, Corona va aduce în continuare multe medalii de aur Braşovului”, a spus preşedintele Coronei, Liviu Dragomir.

Antrenoarea echipei de junioare III, Mihaela Seifer Ciobotaru a declarat că este fericită că turneul de la Sfântu Gheorghe s-a încheiat cu titlu naţional pentru fetele pe care le antrenează.

„Sunt atât de mândră de fete, încât chiar nu ştiu cum să o exprim mai bine în cuvinte. Au fost extraordinare şi au demonstrat, atunci când trebuia mai tare, că au valoare şi că pot face diferenţa. Au jucat ca o echipă şi ca o echipă au câştigat. Sâmbătă a fost o semifinală nebună, dar a urmat o finală şi mai şi. A fost un turneu frumos, încheiat aşa cum ne-am dorit. Vreau să remarc însă un lucru important, şi anume că aceste fete minunate au avut un an frumos, dar foarte greu. Jumătate dintre ele sunt în clasa a opta, au un examen important în față. Totuși, au avut puterea de a se concentra și au demonstrat că sunt o adevărată echipă campioană. A fost un turneu minunat şi am simţit, cu adevărat, că suntem susţinuţi. Părinţii au fost fantastici şi ne-au încurajat meci de meci, din primul până în ultimul minut. Le mulţumesc din suflet şi lor, clubului, şi tuturor celor care ne-au ajutat să ajungem aici”, a spus Mihaela Seifer Ciobotaru.

Antrenorul Eugen Ciulei a subliniat şi el forţa grupului unit. „În grupă au fost importante victoriile cu Severin și Bacău, echipe care au pus probleme serioase celorlalte participate. Meciul cu Chimia Râmnicu Vâlcea a fost unul în care fetele au arătat tărie de caracter. Deși au fost conduse, nu au cedat, au revenit și au arătat că suntem o echipă mai așezată pe posturi. Au demonstrat tărie psihică și au reușit calificarea în ultimul act. Meciul cu CSM București a fost unul extrem de echilibrat, demn de o adevărată finală. Am reușit să ne impunem, un rol foarte important în acest aspect avându-l faptul că fetele sunt cu adevărat un grup unit. Trebuie să amintim că am fost feriți de accidentări. Felicitări acestor fete minunate, merită din plin acest titlu”, a spus antrenorul cu portarii de la Corona.

Corona a avut un parcurs perfect în turneul final de la Sfântu Gheorghe, cu cinci victorii din tot atâtea meciuri. În grupe, Corona a trecut la diferențe de cel puțin șapte goluri de Energetic Râmnicu Vâlcea (27-20, 10-7 la pauză), CSȘ Drobeta Turnu Severin (28-21, 14-10 la pauză) și CSȘ Bacău (25-16, 15-6 la pauză).

În semifinale, junioarele Coronei au întâlnit Chimia Râmnicu Vâlcea, echipă în fața căreia și-au luat revanșa după înfrângerea suferită în turneul semifinal de la Bacău (28-30), învingând cu 31-28, după ce la pauză au fost conduse cu trei goluri (15-18).

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

0 Shares
Share via
Copy link
Powered by Social Snap