blog-logo

Concert extraordinar la Sala Patria

Concert extraordinar la Sala Patria

Joi, 10 mai 2018, de la ora 19.00, Orchestra Simfonică a Filarmonicii Brașov va susține la Sala Patria un Concert Simfonic Extraordinar, publicul având ocazia să se întâlnească cu renumitul dirijor SCOTT KRIJNEN (SUA). Solista invitata este una dintre cele mai apreciate violoniste ale Japoniei, NAO MIZUKOSHI.

În program sunt cuprinse  lucrările: JBrahms – Uvertura Festivă şi Academică în Do major op. 80, P. I. Ceaikovski – Concert pentru vioară și orchestră în Re major op. 35,  (125 de ani de la moartea compozitorului) și J. Sibelius – Simfonia a VII-a în Do major op. 105

 Despre invitați

Născut în Anvers, Belgia, Scott Krijnen a crescut într-un mediu muzical.

 A primit diplomă de master în interpretare- violoncel la Conservatorul de Muzică din San Francisco.  Este un apreciat muzician de cameră, susținând concerte pe întreg teritoriul zonei Bay, precum și în Europa, Taiwan și Coreea și ca solist alături de orchestrele  Silicon Valley Symphony și the San Francisco Chamber Orchestra

Alte articole:   Brașovul, singurul oraș care se vrea cu pretenții din România, dar nu are colectare selectivă

Scott Krijnen a apărut ca solist violoncelist și cu Simfonia Spokane, Orchestra de Cameră Palo Alto, Orchestra Winchester și Coeur d’Alene Symphony.

Ca dirijor, este apreciat în întreaga zonă Bay, momentan conducând orchestra the Cambrian Symphony, apărând în calitate de dirijor invitat permanent și la pupitru Orchestrei de Cameră Palo Alto.

De 7 ani este directorul orchestrei festivalului „Summer in the City” de la Universitatea de Stat San Jose și de 5 ani director muzical al Teatrului San Jose Dance.

A câștigat numeroase premii,  printre care în anul 2017 a fost desemnat Dirijorul Anului, în 2016 a primit premiul CMEA Richard L. Levin pentru activitate pedagogică și tot în 2016 Premiul CSI Bay Area All-Star Teacher Award, primind 20.000 de USdolari pentru a susține educația muzicală la Castillero.
În calitate de pedagog, Scott Krijnen predă în prezent pentru peste 550 de elevi a 9 orchestre de la Castillero și Redwood Middle Schools, Saratoga High School câștigând din 2011 anual, premiul ”Profesorul anului”.

Alte articole:   Festivalul de Film şi Istorii începe, duminică, la Râșnov

Nao Mizukoshi este tânăra violonistă (de 18 ani) care primește în momentul de față cea mai remarcabilă atenție din partea muzicienilor și a melomanilor din Japonia.

A participat la numeroase concursuri de prestigiu câștigând Premiile I la cea de-a 66-a ediție a Concursului All Japan Student Competition din Japonia, la a 12-a ediție a concursului internațional de vioară Beethoven în Austria, la prima ediție a Concursului Festivalului de vioară din Singapore, la a doua ediție a Concursului Euroasia Spain Competition din Spania.

De asemenea, a susținut recitalul ”Rugă pentru Fukushima” (Prayer to Fukushima) alături de Maxim Vengerov și ansamblul Maxim Vengerov & Young Artists

În acest sezon a interpretat 5 concerte cu orchestră, mai multe recitaluri dintre care unul la NHK TV, cel mai important post Radio- Tv din Japonia care difuzează știri și evenimente în peste 18 țări ale lumii.

Alte articole:   Festivalul Cepei Roșii, la Mândra. Vlăduța Lupău și Mihai Teacă, invitați speciali 

Anul acesta urmează să susțină un recital la New York în renumita sală  Carnegie Hall.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.