blog-logo

Braşovul, unul dintre cele mai atractive oraşe pentru români

Braşovul, unul dintre cele mai atractive oraşe pentru români

Conform unui studiu realizat de Banca Mondială, în cadrul contractului de asistenţă semnat cu Primăria Braşov, o treime dintre români ar fi tentați să se mute în orașul de la poalele Tâmpei.

Rezultatele studiului au fost prezentate miercuri, în timpul conferinței „Smart Turism in a Smart Destination” de reprezentantul Băncii Mondiale, Marius Cristea, care a precizat că cercetarea a fost realizată pe un eşantion de 1.200 de persoane, care au fost întrebate şi în ce oraş ar fi dispuse să se mute.

„O treime dintre respondenți au declarat că s-ar muta la Brașov. Dacă este să extrapolăm la nivelul populației totale a României, rezultă că în jur de 6 milioane de români ar dori să se stabilească la Brașov. În ceea ce privește județele din care ar vrea să vină oameni la Brașov, Hunedoara este pe primul loc. Interesați de români sunt și românii din zona București, Ialomița, dar și cei din Moldova”, a afirmat Cristea.

Studiul realizat de Banca Mondială a vizat şi domeniul turismului, una dintre întrebări fiind dacă românii au vizitat în ultimii cinci ani aBraşovul sau Poiana Braşov.

„Peste 50% dintre respondenți au răspuns «Da». Având în vedere este vorba de un eșantion reprezentativ, rezultă că în ultimii cinci ani, în județul Brașov au ajuns 10 milioane de turiști români. Un studiu similar a fost realizat și pentru Constanța și, comparativ, Brașovul se clasează mult mai bine. Pentru turismul de plăcere, Brașovul este principala destinație. Tinerii și cei cu venituri ridicate sunt mai interesați de Brașov”, a precizat Cristea.

Cercetarea face parte din protocolul de colaborare dintre Municipiul Braşov şi Banca Mondială pentru implementarea proiectelor de dezvoltare a oraşului şi a zonei metropolitane în următorii trei ani.

Alte articole:   Amenzi mai mari pentru cei care chinuie sau omoară animale

În cadrul conferinței, președintele asociației Smart City Brașov, Cristian Macedonschi a declarat că își dorește ca Brașovul să candideze la titlul de European Capital of Smart Tourism, lansat de Comisia Europeană.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.