blog-logo

IJP Brașov: Poliţia va putea suspenda înmatricularea vehiculelor

IJP Brașov: Poliţia va putea suspenda înmatricularea vehiculelor

Începând cu data de 20 mai, dacă sunteți depistat în trafic cu un vehicul a cărui Inspecție Tehnică Periodică (ITP) a expirat, pe lângă amendă rămâneţi și fără plăcuţele de înmatriculare și cu talonul suspendat.

Operaţiunea de suspendare a înmatriculării va intra în vigoare, alături de alte prevederi care modifică şi completează Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 195 din 2002, privind circulația pe drumurile publice din România.

Schimbul de date se va face între RAR şi DRPCIV, online.

Astfel, poliţiştii vor dispune suspendarea înmatriculării în cazul în care inspecția tehnică periodică a vehiculului nu este valabilă sau în cazul în care noul proprietar nu a solicitat transcrierea transmiterii dreptului de proprietate în 90 de zile de la data dobândirii dreptului de proprietate asupra vehiculului.

„Conform legii, va fi aplicată suspendarea de drept a înmatriculării vehiculului pentru care inspecția tehnică periodică nu este valabilă. În cazul depistării în trafic a unui vehicul a cărei inspecție tehnică periodică a expirat, pe lângă sancțiunea contravențională principală vor fi reținute și certificatul de înmatriculare, plăcuțele cu numărul de înregistrare și se va elibera dovadă fără drept de circulație. Suspendarea de drept a înmatriculării încetează la data la care vehiculul trece o nouă inspecție tehnică periodică”, a explicat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Braşov, agent şef Gabriela Dinu.

Suspendarea înmatriculării se va aplica și dacă mașina a fost cumpărată/vandută dar nu a fost trecută pe numele noului proprietar în termen de 90 de zile de la înstrăinare. Suspendarea încetează la data transcrierii transmiterii dreptului de proprietate.

Alte articole:   Tânăr atacat de o viperă în Piatra Craiului. A avut mari șanse să scape cu viață

Conducerea unui vehicul a cărui înmatriculare este suspendată constituie contravenție și se va sancționa cu amendă de la 9 la 20 de puncte-amendă.

Tot din 20 mai, pe site-ul drpciv.ro veți putea verifica în ce stadiu este starea înmatriculării.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate