Îmbinare a tradiţiilor şi obiceiurilor româneşti, maghiare şi săseşti la ”BlumenFest – Sărbătoarea Florilor”, la Bod

Îmbinare a tradiţiilor şi obiceiurilor româneşti, maghiare şi săseşti la ”BlumenFest – Sărbătoarea Florilor”, la Bod

Vechea sărbătoare a saşilor din Bod, care marca în trecut o zi a îndrăgostiţilor, fiind ziua în care se făceau perechile, şi o zi a primăverii, revine în acest an.

Evenimentul, aflat la cea de-a doua ediţie, va avea loc duminică, 6 mai, de la ora 11.00, când, în comună, tradițiile specifice ale saşilor, maghiarilor şi românilor vor fi îmbinate.

Festivalul include o paradă a costumelor tradiţionale ale locului, spectacole cu fanfară şi ansambluri din toate cele trei comunităţi, o expoziţie gastronomică pregătită de localnici, târgul meşteşugarilor, târgul de flori, precum şi zona de ospăţ cu preparate culinare săseşti, româneşti şi ungureşti.

Senzaţia paradei vor fi cele câteva care alegorice, construite din flori proaspăt tăiate, iar în acest an, pentru a marca Centenarul Marii Uniri, unul dintre carele alegorice va avea această temă de creaţie.  Un alt car va fi sub forma unui pian. Carele alegorice din flori vor fi tractate de maşini de epocă.

Un alt moment al festivalului, preluat din tradiția sașilor, va fi salutarea primului copil care împlinește un an în luna mai. Acesta simbolizează viitorul și speranța de mai bine, spun reprezentanţii comunităţii din Bod.

Alte articole:   RO ALERT la Brașov și Predeal. Urșii au ieșit la plimbare
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

0 Shares
Share via
Copy link
Powered by Social Snap