Atenție la căpușe! Peste 100 de persoane au fost înțepate de căpușe

Atenție la căpușe! Peste 100 de persoane au fost înțepate de căpușe

Odată cu venirea sezonului cald au apărut şi căpuşele. Deși suntem la începutul sezonului, în ultima luna peste 100 de brașoveni au fost înțepați de căpușe

Potrivit brasovtv.com, la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase din Brașov, doar în luna aprilie, s-au prezentat peste 100 de persoane înțepate de căpușe.

Oamenii trebuie sa fie atenți, mai ales în această perioadă când ies în aer liber, la iarba care ascunde tot felul de „surprize”.

Medicii atrag atenția asupra riscului pe care îl implică mușcăturile de căpușe. De aceea recomandă persoanelor mușcate de căpușe să se prezinte în cel mai scurt timp la cea mai apropiată unitate medicală, pentru a preveni îmbolnavirea cu boala Lymea sau borelioza acariana.

Specialiştii spun că boala Lyme este, de fapt, o encefalită care nu se vindecă, este lent-progresivă şi afectează seriosă capacitatea de muncă a celui infectat.

Cu toate că un număr foarte mic din cei muşcaţi fac boala, trebuie ştiut că în prima fază, sistemul imunitar poate îndepărta infecţia fără niciun simptom, mai spun specialiştii. Însă dacă bacteria rezistă, atunci în primele zile apar semne locale, la locul muşcăturii.

Zona se poate umfla şi înroşi. De asemenea, pot apărea simptome asemănătoare cu cele ale unei gripe. Roşeaţa şi iritaţia pot dispărea după câteva zile până la câteva săptămâni, însă pot să reapară în altă zonă şi în timp îndelungat pot produce complicaţii grave.

Alte articole:   Brașovul va avea cel mai modern complex pentru îngrijirea, reabilitarea și protecția ursului

În funcţie de felul în care reacţionează fiecare organism în parte, la locul înţepăturii este posibil să apară iritaţie, sau chiar există riscul de suprainfectare, de aceea este recomandată prezenţa la medic pentru îndepărtarea căpuşei.

Foto: arhiva

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

0 Shares
Share via
Copy link
Powered by Social Snap