blog-logo

VIDEO Control Protecția Consumatorului: Bombe alimentare și inconștiență din partea comercianților

VIDEO Control Protecția Consumatorului:  Bombe alimentare și inconștiență din partea comercianților

Comisarii de la Protecţia Consumatorului au efetuat ieri un control operativ în zece unități din municipiul Braşov, pentru a vedea în ce condiţii sunt oferite servicii de alimentaţie publică braşovenilor şi turiştilor, având în vedere minivacanţa de 1 Mai.

Din păcate, controalele au relevat situații incredibile pentru această oră. În cartierul Noua, la lac, Restaurantul Pescărușul funcționa fără autorizație de construcție. Mai mult, condițiile de igienă și produsele alimentare expirate completau tabloul serviciilor oferite clienților de această unitate.

Însă, de departe, cea mai gravă situaţie a fost identificată în Piaţa Sfatului, la Vlahia Resturant & Lounge.

„Am luat decizia închiderii acestei unităţi, după ce la alte două controale anterioare am găsit mari deficienţe şi le-am dat termene să remedieze problemele identificate. Carnea ramasa de la mese era congelata si ulterior probabil era refolosita, mancarea în oale era depozitată pe scări, alimente expirate… De asemenea, la o covrigărie de pe strada Republicii, salamul şi cremvuştii erau ţinuţi în frigider, fără ca acesta să fie conectat la reţeaua electrică, am găsit şi produse expirate. În schimb, pot să dau şi un exemplu pozitiv. La un magazin de încălţăminte era afişat un anunţ cu o reducere de 80% , care s-a dovedit a fi real…”, ne-a declarat comisarul şef regional Sorin Susanu.

Alte articole:   Polițiștii din Brașov au dat, în perioada 5-7 martie, 515 sancțiuni contravenționale în valoare totală de aproximativ 222.100 de lei

Acesta a precizat că miercuri va anunţa Primăria şi celalte instituţii abilitate pentru a obliga agenţii economici găsiţi în neregulă să intre în legalitate.


Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.