blog-logo

Bătrânul bătut cu bestialitate de doi tineri într-un pasaj din Braşov, plasat într-un centru din Bihor

Bătrânul bătut cu bestialitate de doi tineri într-un pasaj din Braşov, plasat într-un centru din Bihor

Dumitru Neculai, bărbatul de 66 de ani bătut cu sălbăticie în 31 martie de doi tineri în pasajul subteran de la Victoriei a fost plasat într-un centru din Bihor şi i se va construi o casă, pe care urmează să o împartă cu alte persoane care au nevoie de ajutor, scrie medicul Vasi Rădulescu pe Facebook.

După ce a fost îngrijit mai multe săptămâni în spital, la externare bătrânul risca să ajungă din nou pe drumuri, mai ales că familia sa a refuzat să îl primească, iar bătrânul nu se poate îngriji singur.

Medicul Vasi Rădulescu, impresionat de povestea bărbatului, s-a implicat încă de la început în ajutorarea lui și a căutat o soluţie.

A încercat pensionarea pentru demenţă în formă medie a lui Dumitru Neculai, însă în momentul în care s-a aflat că ar beneficia de la stat de 35 de lei pe lună, s-a renunţat la această soluţie. Apoi, a rugat familia bătrânului să-l țină o perioadă, însă aceasta a refuzat.

Alte articole:   Expoziția ŢARA BÂRSEI - Spațiu meşteşugăresc multicultural - Centrul Cultural Reduta

În cele din urmă soluția a venit din Bihor. O familie din Tinca, județul Bihor a fost impresionată de cazul său şi a decis să îi ofere adăpost într-una dintre cele 12 case de tip azil de care se ocupă. Aici, bărbatul beneficiază şi de asistenţă medicală şi mai ales, nu este singur.

„Am găsit un domn taman în Bihor, la Tinca. Un mare om, care în centrul său are grijă de 300 de oameni. Ia din toată ţara. Ne-am gândit că e bine, că se va rupe de Focşani şi Braşov, că va avea supraveghere, că nu va bea, că va avea toate condiţiile. Bun, dar ce facem cu banii? Ne-am gândit aşa: să facem o casă acolo, cu curte, cu un animal, aproape de centru. Să o dăm în uz domnului Dumitru, dar să aparţină de centrul domnului Paşca Viorel. Să mai punem 1-2 oameni în ea. Ea în timp să rămână pentru acel scop, de a ajuta şi alţi oameni în nevoie. Sunt teribil de mulţi. Totul transparent. Cu voia voastră. Dacă îi cumpărăm pe undeva ceva, o să fie dezastru. Garantez. Dacă îl punem să stea singur, la fel. Iar banii nu sunt ai familiei sau ai mei. Banii sunt ai donatorilor care au vrut să-l ajute pe domnul Dumitru. Şi vreau să-i facem bine, nu mai mult rău. De rău a tot avut parte“, a mai scris medicul Vasi Rădulescu pe Facebook.

Majoritatea internauţilor au spus că sunt de acord cu ideea medicului.

Alte articole:   402 elevi din județul Brașov au ales să învețe online din cauza COVID-19

După ce au aflat de drama lui, mai mulţi donatori au trimis diferite sume de bani, iar în total s-au adunat aproape 100.000 de lei.

Între timp, cei doi agresori, Ceplinsche Adrian (18 ani) şi Mircea Mihai Constantin (23 ani) au fost trimişi în judecată pentru tentativă de omor, după ce au fost acuzaţi iniţial de lovituri şi alte violenţe şi tulburarea liniştii publice.

 

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate