blog-logo

Noul RMN, repus în funcțiune

Noul RMN, repus în funcțiune

După ce s-a constatat că aparatul nou de RMN cu care a fost dotat Spitalul Judeţean s-a stricat înainte de a fi folosit, conducerea unităţii medicale şi cea a Consiliului Judeţean au cerut furnizorului să remedieze situaţia.

Astfel, piesa defectă a fost înlocuită, iar săptămâna viitoare autorităţile se aşteaptă ca aparatul să poată fi pus în funcţiune.

Instalaţia principală a aparatului RMN avea un por pe unde se pierdea o cantitate neobişnuită de heliu. Asta nu înseamnă neapărat că nu ar fi funcţionat, însă am discutat cu furnizorul şi am decis ca, în cel mai scurt timp, să îl înlocuim cu totul, decât să vină să facă o sudură pe ţeava respectivă. În două zile de la constatarea defecţiunii, a fost înlocuit magnetul respectiv, dar nu pentru că nu funcţiona, ci pentru că sistemul de răcire avea acel por pe unde se pierdea o cantitate mai mare de heliu“, a precizat directorul economic al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov, Bogdan Rusu.

Medicii au început deja testele pe aparat, care va va putea fi utilizat pentru investigaţii medicale, după data de 1 mai.

Alte articole:   Sondaj: Cine cred românii că este de vină pentru situația în care ne aflăm din cauza epidemiei de coronavirus

Echipamentul a ajuns la Braşov la sfârşitul lunii martie, printr-un program guvernamental, implementat cu fonduri de la Banca Mondială.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.