blog-logo

Aveți grijă unde faceți grătarul! Controale în zonele de picnic și nu numai

Aveți grijă unde faceți grătarul! Controale în zonele de picnic și nu numai

Pe parcursul minivacanței de 1 Mai, echipe mixte formate din polițiști locali, pădurari de la Regia Kronstadt și pompieri voluntari de la serviciul special din cadrul Primăriei vor verifica respectarea regulilor pentru picnic și grătare în aer liber.

Controalele se vor desfășura pe tot parcursul acestei minivacanțe de 1 Mai, în toate zonele devenite obişnuite pentru amatorii de grătre, dar nu numai.

Așadar, când vă plănuiți ieșirea la iarbă verde trebuie să țineți cont de regulile pentru picnic, ce prevăd și amenzi ce  pot ajunge și la 5.000 de lei în cazul încălcării legislației în vigoare.

„Printre normele prevăzute de Legea nr. 54/2012 cunoscută drept Legea picnicului se numără şi obligativitatea aprinderii focului doar în locurile special amenajate şi supravegherea acestuia în permanenţă. Pentru încălcarea acestor principii amenda este de la 2.000 la 5.000 de lei. De asemenea, se penalizează şi aruncarea deşeurilor la întâmplare şi nu la coşurile de gunoi sau în zonele afectate depozitării reziduurilor menajere. Cu alte cuvinte, trebuie să lăsaţi curăţenie în urma dumneavoastră. Totodată, cetăţenilor care merg la grătare în spaţiile special amenajate le reamintim că trebuie să aibă o conduită civilizată, dar şi să păstreze în bună stare perimetrul destinat picnicului, mai ales că sancţiunile ajung până la 500 de lei, pentru nesocotirea acestei ultime reguli. Controalele tematice desfăşurate de Poliţia Locală Braşov sunt organizate pe tot parcursul întregului sezon de grătare, care debutează, în mod obişnuit, la fiecare 1 Mai“, se arată într-un comunicat de presă al Poliţiei Locale.

În municipiulBrașov sunt trei zone de picnic: la Pietrele lui Solomon, La Iepure în Răcădău și lângă Lacul Noua. În aceste locuri sunt amenajate vetre pentru grătare, mese, bănci, dar şi coşuri de gunoi.

Alte articole:   Prețul unui litru de benzină ar putea ajunge la recordul de 7 lei

Foto: arhiva

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

De top în Brașov