blog-logo

Spitalul Municipal Săcele va avea încă trei specializări și spitalizare continuă

Spitalul Municipal Săcele va avea încă trei specializări și spitalizare continuă

Redeschis anul trecut, Spitalul Municipal Săcele va funcționa de la 1 mai 2018 24 din 24, 7 zile din 7, după ce Primăria Săcele a primit aprobarea pe structură pentru spitalizare continuă.

Până acum, unitatea medicală a funcționat doar pe spitalizare de zi, ambulator și gardă.

„De la 1 mai vom avea medicină ambulatorie și pediatrie și continuăm cu spitalizare de zi pe Interne, Cardiologie, Pediatrie, Oftalmologie, Chirurgie generală, Obstetrică-Ginecologie, Radiologie, ORL, Endocrinologie și Ortopedie, ultimele trei fiind noi, de la 1 mai“, a declarat primarul municipiului Săcele, Virgil Popa.

De asemenea, la Spitalul Municipal Săcele există și o sală de mici intervenții chirurgicale și un cabinet de explorări cardiovasculare unde se fac spirometrie, ecografie și teste de efort.

„În regim ambulatoriu funcționează și un cabinet de Radiologie. Am reușit de curând să acredităm echipamentul și va funcționa între 8.00 și 20.00“,  a mai spus Popa.

Spitalul Municipal din Săcele va funcţiona cu 50 de paturi de spitalizare continuă, din care 13 medicină internă, 10 de pediatrie, 17 boli cronice, zece îngrijiri paliative. Acestea se alătură paturilor existente pînă acum în spitalizarea de zi, în ambulatoriu şi la urgenţe.

Alte articole:   Cum va fi vremea în luna aprilie. Prognoza ANM

În partea de spitalizare de zi, numărul paturilor a crescut de la cinci la 28.

Bugetul spitalului pe 2018 a fost asigurat până acum de la bugetul local al municipiului Săcele, pentru care a fost alocată suma de 1.271.000 lei, pentru secţiunea de funcţionare (salarii, cheltuieli cu medicamente, materiale sanitare, dezinfectanţi etc), iar pentru investiţii în echipamente a fost alocată suma de 1.000.000 de lei, pentru dotarea cabinetului de oftalmologie, ecografie şi endoscopie, ce vor fi achiziţionate în acest an. Restul banilor necesari vor fi de la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate.

La începutul lunii mai unitatea medicală va semna un contract cu Casa de Asigurări de Sănătate și pentru serviciile de spitalizarea continuă.

Alte articole:   Ioana Henegar, președinte OFSD Municipiul Brașov: „Avem puterea să redăm demnitatea familiei fiecărui român!”

De la 1 mai, Spitalul va fi deservit de 17 medici şi 41 de asistenţi medicali, infirmiere şi personal auxiliar, însă primarul a anunţat că are în vedere dezvoltarea unităţii, astfel că se va ajunge la un număr de 170 de angajaţi.

În ceea priveşte salarizarea personalului edilul spune că managerul Spitalului Municipal Săcele are un salariu brut de 20.000 de lei, iar medicii au până la 17.000 de lei brut.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.