PSD îl acuză pe Scripcaru și restul partidelor că vor crește taxele locale în 2019

PSD îl acuză pe Scripcaru și restul partidelor că vor crește taxele locale în 2019
Prietenia mult clamată în anumite cercuri de interese între primarul George Scripcaru și PSD se pare că scârțâie.
Altfel nu se explică faptul că, abia după doi ani de la ultimele alegeri, cineva din PSD are curajul să critice o măsură a primarului George Scripcaru împreuna cu consilierii locali PNL, PMP, UDMR, PER si FDGR au majorat taxele si impozitele locale pentru brasoveni începand cu anul 2019.
Lucian Pătrașcu

Lucian Pătrașcu

„Social-democrații s-au opus majorărilor de taxe de orice fel, de principiu, mai ales dacă acestea nu sunt justificate. Aceasta a fost și poziția adoptată azi în ședința de Consiliu Local de Grupul consilierilor locali ai PSD Brașov. Pe ordinea de zi s-a aflat propunerea de majorare a impozitelor și taxelor locale, precum și a taxelor speciale pe anul 2019. Nu este nevoie de creșteri, altele decât cele care reprezintă ajustări cu rata inflației. Măsura propusă si votata de consilierii PNL, PMP, UDMR, PER si FDGR va împovăra inutil contribuabilii din Brașov, mai ales că, în ultimii ani, banii plătiți de ei nu au fost cheltuiți la timp și eficient de către Primărie. În anul 2017 au fost cheltuiti doar 5% din capitolul de investitii, restul de 95% rămânând necheltuiți. În același timp, cetățenii brașoveni sunt printre cei mai conștiincioși la acest capitol, având grijă să plătească la timp datoriile către bugetul local”, scrie într-un comunicat de presă liderul consilierilor locali PSD Lucian Pătraşcu.

Contactat de newsbv.ro, liderul principalului partid de opoziție, liberalul Adrian Oprică, a explicat care ar fi logica majorării taxelor și impozitelor locale.

Adrian Oprică

„În mod evident, ipocrizia celor de la PSD atinge limite incredibile. Oare de ce nu ne spun faptul că 75 de milioane de lei ne-au fost tăiate de către Guvern la bugetul local? Este josnic să vii și să pozezi în fată mare că cineva ar fi de vină pentru majorarea taxelor și impozitelor locale. Să vină dl. Pătrașcu și PSD și să ne aducă cele 75 de milioane de lei  – peste 16 milioane de euro, tăiate de Guvernul PSD de la bugetul local ca să le acopere găurile bugetare, iar Consiliul Local poate, în ultima ședință din decembrie, să revină asupra nivelului taxelor. La această oră există o presiune foarte mare la nivelul agenților economici din Brașov, în privința taxelor și impozitelor locale, care sunt la nivel maximal. Nu mai putem cere companiilor brașovene să plătească suplimentar bani pentru a acoperi gaura de la bugetul local provocată de Guvernul PSD. Dacă vrem să fim responsabili și să asigurăm în 2019 sumele necesare pentru reparații străzi, pentru iluminat public, pentru asistență socială, pentru bunăstarea municipiului – pe scurt, trebuie să previzionăm sumele necesare, pentru că anul viitor, la fel de ipocrit, cei de la PSD vor spune că o majoritate PNL nu vrea să dea bani pentru reparații străzi, iluminat public etc. Apoi, am făcut analize în ceea ce privește creșterea costurilor medii pe care ar trebui să le plătească un brașovean, care va achita mai mult în jur de 30 de lei, în medie, pe an. De exemplu, un cetățean care plătea 150 de lei impozit pe an va plăti 180 de lei, pentru un spațiu de 100 mp, în contextul în care o persoană juridică achită circa 10.000 de lei pentru aceeași suprafață”.

Distribuie dacă îți place!
Alte articole:   Persoane lovite de mașină, la Făgăraș
Loading...
loading...
  1. Caruta cu majorari 26 aprilie 2018, 8:40 AM

    A, ce mare lucru, niste majorari acolo. Ce usor e sa vorbesti cand ai crasma in Piata Sfatului si caruta cu kurtos tot pe acolo…

    Reply
  2. Si mai vin cu o completare fata de ce a zis Oprica. IN Brasov, taxele si impozitele nu au mai fost majorate de 8 ani . Tocmai ca nu a fost nevoie.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.