Expoziție inedită: Copaci transformaţi în personaje de basm , la Dino Parc Râșnov (Foto)

Expoziție inedită: Copaci transformaţi în personaje de basm , la Dino Parc Râșnov (Foto)

O expoziţie inedită cu rol educativ, care are ca tematică principală protejarea pădurii şi a mediului înconjurător, denumită „Pădurea Magică a Dinozaurilor“, va fi deschisă, începând de astăzi, 25 aprilie, la Dino Parc Râşnov.

Zece arbori de diferite specii, sunt transformaţi în personaje de basm şi personalizaţi cu nume sugestive, totul pentru ca informaţiile să ajungă într-un mod prietenos şi accesibil la micuţii vizitatori.

Fiecare arbore are în spate o poveste interesantă, spusă într-un limbaj atractiv pentru copii, împreună cu informaţii educative despre durata de viaţă, dezvoltare, evoluţie şi utilizări practice.

„Această expoziţie are la bază dragostea noastră pentru pădure şi grija pentru conservarea acesteia. Ne dorim ca vizitatorii noştri, în special cei mici, să ajungă să protejeze natura şi pădurea şi să înveţe să recunoască 10 specii diferite de arbori, în funcţie de scoarţă, frunze, fructe şi alte caracteristici“, a declarat Adrian Apostu, managerul Dino Parc.

Pentru a le stârni interesul celor mici pentru a învăţa despre natură şi importanţa protejării acesteia, cei zece arbori sunt personificaţi cu ajutorul numelor de basm alese, cum ar fi Voinicul din Deal, Cavalerul Neînfricat sau Năzdrăvanul Pădurii, dar şi prin intermediul accesoriilor personalizate pentru fiecare în parte, de la feţe expresive la pălării, ochelari, braţe.

Însă, pentru a înţelege cât mai bine acest lucru, copiii vor trebui să citească poveştile magice ale arborilor.

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate

0 Shares
Share via
Copy link
Powered by Social Snap