Elevii Colegiului „Mircea Cristea“ vor avea o mică livadă în curtea școlii

Elevii Colegiului „Mircea Cristea“ vor avea o mică livadă în curtea școlii

Liceenii Colegiului Tehnic „Mircea Cristea“ din Tractorul vor amenaja o mică livadă, cu pomi şi arbuşti fructiferi, în curtea școlii.

Plantările vor fi făcute de elevi, pe o parcelă a curţii interioare a Colegiului „Mircea Cristea“, împreună cu reprezentanţii Agenţiei Metropolitane de Dezvoltare Durabilă Braşov (AMB), printr-o investiţie de 7651 de lei, din care 6676 de lei sânt alocaţi de MOL România, prin programul Spaţii Verzi.

Obiectivele proiectului sunt reabilitarea spațiului de 300 mp din fața corpului A al colegiului, prin plantarea de pomi și arbuști fructiferi și amenajarea unei mini grădini de legume.

Totodată, proiectul urmăreşte dezvoltarea deprinderilor de hrănire sănătoasă în rândul elevilor prin cultivarea, îngrijirea, recoltarea și consumul legumelor și fructelor plantate și conștientizarea și informarea elevilor și cadrelor didactice din cadrul colegiului privind importanța biodiversității în general, a spațiilor verzi urbane în special, precum și beneficiile unei alimentații sănatoase cu fructe și legume proaspete.

Activităţile principale ale proiectului constau în plantări şi educaţie ecologică, ateliere interactive, precum şi excursii cu elevii pe aria protejată Muntele Tâmpa.

Distribuie dacă îți place!
Alte articole:   Guvernul va sprijini firmele care își readuc la muncă angajații din șomaj tehnic
Loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.