blog-logo

VIDEO din dronă: Braşovul vrea să intre „Desculţ” în Cartea Recordurilor

VIDEO din dronă: Braşovul vrea să intre „Desculţ” în Cartea Recordurilor

Peste o mie de persoane s-au adunat, duminică la prânz, în municipiul Braşov, să formeze un lanţ uman pentru stabilirea unui record inedit. În total, 3.072 de oameni trebuie să participe şi să citească o frază din cartea „Desculţ”, a lui Zaharia Stancu, pentru a intra în Cartea Recordurilor.

Lanţul de oameni care citesc a fost format duminică, la ora 12.00, în centrul oraşului Braşov, oameni din întreaga ţară fiind aşteptaţi să participe la eveniment până la ora 19.00.

Manifestarea prin care se sărbătoreşte Ziua Internaţională a Cărţii şi Centenarul Marii Unirii este organizat de Asociaţia C’Art Fest, cu sprijinul Primăriei Braşov şi al Academiei Forţelor Aeriene “Henri Coandă”.

„În jurul orei 14.00, la faţa locului am trecut de o mie de persoane. Mai sunt oameni care aşteaptă. Dacă avem noroc şi dacă lumea are răbdare, batem şi recordul. Vremea e potrivită, este chiar soare, dacă era poate nu chiar atât de cald era un pic mai bine, dar este bine şi aşa. Pentru Cartea Recordurilor este nevoie de 3072 de persoane. Fiecare persoană care participă citeşte câte o propoziţie. Se ia prima propoziţie, apoi a doua, a treia şi aşa mai departe, fiecare câte o propoziţie din cartea «Desculţ», de Zaharia Stancu. Evenimentul este organizat de Asociaţia C’ Art Fest, Primaria Braşov ne-a spijinit, la fel ne-au fost alături şi cei de la Academia Forţelor Aeriene, au mai fost şi parteneri comerciali”, a declarat Alexandru Creţu, organizatorul manifestării.

Potrivit acestuia, oamenii au răspuns extrem de pozitiv iniţiativei.

”Sunt foarte mulţi tineri, inclusiv clase de copii din întreaga ţară, de la Iaşi, Botoşani, de la Buzău. Nu contează de unde vin, contează să citească. Punctul de citire este unul singur, este în Piaţa Sfatului, de acolo se formează o coloană, iar fiecare persoană care citeşte face un pas în spate şi vine următorul”, a spus Alexandru Creţu.

În cazul în care va exista o pauză mai mare de zece secunde între doi cititori, încercarea de a intra în Cartea Recordurilor va eşua.

Participantul cu numărul 3.072 se va bucura de o experienţă inedită, un zbor deasupra Braşovului.

Încercarea de a intra în Cartea Recordurilor a fost acceptată la capitolul „Most people in a reading relay”, unde recordul actual este de 3.071 de participanţi.

 

Distribuie dacă îți place!
  1. […] If you want to see a “helicopter view” of the event, here’s a short video shot with a drone. […]

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.