Secţia de Sterilizare a Spitalului de Copii, modernizată prin donații

Secţia de Sterilizare a Spitalului de Copii, modernizată prin donații

Cu ajutorul unei donații, aparatura din staţia de sterilizare a Spitalului Clinic de Copii Braşov, care datează din anii ’70 şi cu greu face faţă necesităţilor unităţii medicale, va fi înlocuită.

Modernizarea este posibilă cu ajutorul Clubului Rotary Braşov, care va susţine Spitalul Clinic de Copii cu suma de 121.000 de dolari.

Suma pentru modernizarea Secţiei de Sterilizare a fost adunată din donaţii şi sponsorizări, în urma mai multor acțiuni de caritate organizate în ultimul an de Clubul Rotary.

„În urma licitaţiei organizate vineri, precum şi a tuturor activităţilor dedicate – Balul de Caritate din februarie 2017, concerte caritabile, Bazar şi ateliere de Crăciun, concert caritabil de Crăciun, ne-am apropiat semnificativ de suma necesară achiziţiei. Am putea afirma chiar că ne-am atins obiectivul. Este un proiect de suflet, care nu aparţine doar Clubului Rotary Braşov, ci întregii comunităţi braşovene, scopul său fiind modernizarea staţiei centrale de sterilizare a Spitalului Clinic de Copii Braşov prin dotarea cu echipamente noi de sterilizare şi adoptarea unui nou flux tehnologic, cu circuite funcţionale, care vor îmbunătăţi substanţial actul medical, vor asigura respectarea standardelor de sterilizare, constituind un real şi direct beneficiu pentru comunitatea locală”, a precizat Luminiţa Popa, vicepreşedintele Clubului Rotary Braşov.

Noul proiect destinat Spitalului Clinic de Copii prevede dotarea cu echipamente noi a Secţiei de Sterilizare, la standarde care să permită realizarea unui flux de sterilizare sigur, creşterea capacităţii de sterilizare, informatizarea activităţii, inclusiv a monitorizării indicatorilor de sterilizare fizico-chimici, biologici şi încadrarea atât în normele legale naţionale, cât şi cele stabilite prin directivele UE.

Alte articole:   Avertismentul meteorologilor pentru 2020: Va fi un an de foc! Instabilitate atmosferică și averse

Consiliul Judeţean Braşov ar urma să suporte lucrările de refacere a circuitelor, din bugetul propriu, reprezentând contravaloarea a 49.000 de dolari, bani care vor acoperi cheltuielile legate de amenajarea spaţiului necesar secţiei respective.

„Este cunoscut faptul că fără sterilizare nu se poate face act medical. Dacă nu am fi avut acest sprijin, am fi fost nevoiţi să căutăm bani în alte părţi, probabil ar fi trebuit să solicităm fonduri de la Ministerul Sănătăţii sau de la Consiliul Judeţean şi ar fi durat ceva timp până le-am fi primit”, a spus directorul Spitalului de Copii, dr. Liviu Munteanu.

În perioada următoare se va porni procedura de licitaţie pentru achiziţia aparaturii, în paralel urmând să se deruleze şi lucrările de amenajare a spaţiilor. Iniţiatorii cred că până la finele acestui an va avea loc inaugurarea secţiei.

Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.