blog-logo

Lovitură de teatru la… „Sică Alexandrescu”! Claudiu Goga, repus în funcţie de instanţă

Lovitură de teatru la… „Sică Alexandrescu”! Claudiu Goga, repus în funcţie de instanţă

Claudiu Goga, dar şi actorii care au contestat demersurile Primăriei Braşov de a pune un nou manager la Teatrul Sică Alexandrescu şi de a forma o nouă echipă au câştigat în instanţă procesul.

Astfel, Curtea de Apel Braşov a menţinut sentinţa Tribunalui în cazul lui Goga: „ Admite în parte contestaţia formulată de contestatorul GOGA CLAUDIU MIRON, cu domiciliul procesual ales la Cabinet Avocat Topor Varban, în contradictoriu cu intimatul TEATRUL „SICĂ ALEXANDRESCU”, prin reprezentant legal, şi, în consecinţă: Constată nulitatea absolută a Deciziei de concediere nr. 203/23.12.2016 emisă pe numele contestatorului de către intimată. Dispune reintegrarea contestatorului pe postul deţinut anterior emiterii deciziei de concediere. Obligă intimata la plata în favoarea contestatorului a unei despăgubiri egale cu drepturile salariale şi aferente salariului, indexate cu dobânda legală, de la momentul concedierii şi până la data reintegrării efective pe post. Respinge restul pretenţiilor contestatorului”.

Alte articole:   Mai multe străzi din Săcele rămân fără curent electric

Sentinţa în acest caz este din 12 octombrie 2017, dar, ca de obicei, pierderea unor procese de către instituţiile publice este trecută sub tăcere. Cert este că, la această oră, Claudiu Goga este reîncadrat ca regizor la instituţia de cultură…

Soluţii similare, care sunt definitive, au primit toţi cei care au fost concediaţi la acel moment. Singura care încă nu a finalizat procesul este actriţa Ada Galeş, al cărei proces va continuă în toamnă, după vacanța judecătorească.

Ce spune conducerea Teatrului

In momentul de față, urmare a concursului organizat de către Primăria Municipiului Brașov pentru ocuparea postului de manager al Teatrului „Sică Alexandrescu” funcția vacantă de manager al instituției, urmare a demisiei fostului director, este ocupată, din iulie 2017,  de către domnul Dan  Cogalniceanu .

Alte articole:   Polițiștii din Brașov vin cu recomandări pentru prevenirea victimizării în mediul online

În ceea ce privește informația denaturată, apărută pe un site brașovean,  potrivit căreia o altă persoană este acum la conducerea teatrului, conform unei decizii judecătorești,  vă comunicăm că, în momentul de față, mandatul  managerului actual, domnul Dan Cogălniceanu, se întinde pe o perioadă de 5 ani, până in anul 2022.

In ceea ce privește  hotărârea instanței judecătorești, persoana respectivă, anunțată ca fiind noul director al teatrului, nu a fost reîncadrată intr-o funcție de conducere , ci pe funcția deținută anterior, la data desfacerii contractului de muncă, aceea de regizor artistic.

Foto: Andrei Paul

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate