Demersuri pentru refacerea fațadelor la clădirile din Centrul Istoric

Demersuri pentru refacerea fațadelor la clădirile din Centrul Istoric

Asociația Împreună pentru Dezvoltarea Comunității – AIDC din Brașov în parteneriat cu Primăria Municipiului Brașov elaborează metodologia de aplicare a Legii nr. 166/2016 privind măsuri de creștere a calității arhitectural-ambientale a clădirilor (cofinanțarea din bugetul local a reabilitării anvelopelor clădirilor din Centrele istorice și alte zone de protecție de arhitectură).

Elaborarea metodologiei, testarea ei și diseminarea la autoritățile locale din țară se face prin proiectul ,,Cetățenii salvează patrimoniul”, finanțat de Fondul pentru Inovare Civică din România, program dezvoltat de Fundaţia pentru Dezvoltarea Societăţii Civile in parteneriat cu Romanian-American Foundation, sprijinit de Enel România, Raiffeisen Bank și Ursus Breweries

Proiectul cuprinde următoarele activități:

  1. Elaborarea procedurii standard (metodologiei) pentru aplicarea Legii nr. 166 /2016 privind reabilitarea anvelopelor (fațade, alți pereți exteriori, acoperișuri, trotuare de gardă, porți) cu cofinanțare din bugetul local
  2. Campania de implicare a cetățenilor în monitorizarea stării clădirilor de patrimoniu și participarea lor financiară cu cofinanțare din bugetul local, pentru realizarea intervențiilor de reabilitare a clădirilor
  3. Formarea a 12 functionari publici, 12 voluntari si 8 membri ONG pentru aplicarea procedurii standard de reabilitare a clădirilor de patrimoniu cu co-finantare din bugetul local.
  4. Program pilot pentru aplicarea procedurii în Centrul istoric al municipiului Brasov:
  5. Elaborarea politicii publice pentru interventii de salvare a patrimoniului
  6. Diseminarea procedurii standard (Ghid de intervenții) si a Politicii publice de salvare a patrimoniului la 41 Primării de municipii capitale de județ și la 41 Consilii județene.
Alte articole:   Competițiile sportive desfășurate în spații închise ar putea fi reluate

În cadrul activității 3 grupul de lucru format din 12 funcționari publici de la Primăria Brașov, Poliția Locală  (inspectori urbanism), Direcția Fiscală și Direcția de Cultură Brașov va efectua o vizită de documentare și schimb de experiență la Sibiu și Alba Iulia în perioada 20-21 aprilie 2018, pentru privind experiența acestor orașe privind conservarea și reabilitarea clădirilor din Centrele istorice.

În urma vizitei de documentare va fi elaborată prima formă a metodologiei de  cofinanțare a reabilității anvelopelor clădirilor din Centrul istoric Brașov.

Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.