blog-logo

Opt moldoveni prinși muncind la negru. Angajatorul sancționat cu minim 10.000 de lei pentru fiecare

Opt moldoveni prinși muncind la negru. Angajatorul sancționat cu minim 10.000 de lei pentru fiecare

Poliţiştii de imigrări din Braşov, în cooperare cu inspectori de muncă din cadrul ITM, au organizat o acțiune de control, luni, pe un șantier din municipiu.

În urma controlului opt cetăţeni cu vârste cuprinse între 28 şi 56 de ani, din Republica Moldova au fost depistaţi de lucrând, fără a avea aviz de muncă.

Pe numele reprezentanţilor societăţii comerciale controlate vor fi aplicate sancţiuni contravenţionale cu sume cuprinse între 10.000 şi 20.000 de lei pentru fiecare străin depistat.

„În cadrul activităţilor întreprinse, poliţiştii de imigrări au depistat opt cetăţeni străini, cu vârste între 28 şi 56 de ani, toţi din Republica Moldova, care desfăşurau activităţi lucrative fără forme legale, respectiv fără a deţine aviz de muncă conform prevederilor OUG 25/2014, privind încadrarea în muncă şi detaşarea străinilor pe teritoriul României. Ca urmare a celor constatate, pe numele reprezentanţilor societăţii comerciale vor fi aplicate sancţiuni contravenţionale în conformitate cu legislaţia în vigoare, cu sume între 10.000 şi 20.000 de lei pentru fiecare străin depistat”, se detaliază într-un comunicat remis de Serviciul pentru Imigrări al Judeţului Braşov.

În timpul controlului, poliţiștii de imigrări au beneficiat de sprijinul jandarmilor din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile ,,Burebista” Braşov.

Alte articole:   Sorin Cîmpeanu: Toate drepturile salariale ale angajaţilor din sistemul de educaţie au fost plătite

Foto: arhiva

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.