blog-logo

Peste 4.300 de metri pătrați de „plombe” pe DN 1 și DN 11, într-o săptămână

Peste 4.300 de metri pătrați de „plombe” pe DN 1 și DN 11, într-o săptămână

Reprezentanții Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Brașov (DRDP) Braşov au anunțat că în prima săptămâna de când au început reparațiile pe Drumurile Naționale din județul Brașov s-au plombat deja peste 4.300 de metri pătrați de gropi pe DN 1 și DN 11, adică aproape 10% din suprafața totală din contractul de reparații.

Potrivit reprezentanțiilor DRDP lucrările vor continua, iar în această săptămână se vor face plombări pe DN1 în zona Predeal, DN11 şi pe Centura municipiului Săcele.

Lucrările de plombare a Drumurilor Naţionale din judeţul Braşov au început imediat după sărbătorile pascale, după ce în 5 aprilie, DRDP a semnat contractul de execuţie cu o firma locală.

Alte articole:   Un liceu din Rupea împlinește 100 de ani. Ce evenimente sunt organizate cu această ocazie?

Contractul vizează realizarea unor lucrări de reparaţii pe aproximativ 45.000 de metri pătraţi de covor asfaltic şi are o valoare de 2,270 milioane lei, cu TVA, iar intervenţiile vor dura 90 de zile.

Braşovul, în top la suprafața gropilor de pe șosele

Suprafaţa totală a gropilor existente pe şoselele României însumează mai mult de 80 de kilometri pătraţi, arată o statistică a Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), care a anunțat demararea lucrărilor de reabilitare şi „punere în ordine” a drumurilor.

Potrivit statisticii CNAIR cele mai mari suprafeţe cu gropi se întâlnesc pe şoselele deservite de DRDP Braşov (200.000 mp), Iaşi (192.780 mp), Bucureşti (76.290 mp) şi Cluj (55.850 mp). Cele mai mici suprafeţe cu gropi sunt la administratorii din Timişoara (17.640 mp), Constanţa (25.030 mp) şi Craiova (51.450 mp).

Alte articole:   Alexandra Crivineanu (PSD): Brașovul este astăzi un oraș lăsat de izbeliște

În anul 2018, pentru programul de reparaţii şi întreținere a autostrăzilor şi drumurilor naţionale sunt alocaţi aproximativ 120 de milioane de lei.

CNAIR precizează că reparaţiile periodice, care constau în prinicipal în aşternerea de covoare bituminoase, vor demara în luna iunie 2018, când se vor finaliza procedurile de achiziţii publice aferente.

Foto: arhiva

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.