Mii de brașoveni şi turişti la tradiționala Paradă a Junilor (Foto)

Mii de brașoveni şi turişti la tradiționala Paradă a Junilor (Foto)

Peste 30.000 de brașoveni și turiști au așteptat cu emoție Parada Junilor, eveniment unic în România și cel mai important eveniment al comunității brașovene.

Ca în fiecare an, Junii din Şcheii Braşovenilor şi Braşovecheni au oferit un spectacol grandios pe străzile din centrul istoric al oraşului.

Cei 200 de de juni călări au defilat pe traseul Piaţa Unirii  – Constantin Brâncoveanu – George Bariţiu – Piaţa Sfatului – str. Mureşenilor – Bulevardul Eroilor Eroilor  – str. Republicii – Piaţa Sfatului – Apolonia Hirscher – str. Poarta Şchei – Prundului – Pe Tocile – Podul Creţului.

Rând pe rând cele șapte grupuri de juni — Tineri, Bătrâni, Curcani, Dorobanți, Brașovecheni, Roșiori și Albiori, îmbrăcați în costume specifice fiecărui grup, au coborât spre centrul orașului călare pe cai împodobiți cu harnașamente din piele împodobite cu panglici tricolore și flori, parada fiind însoțită pe tot traseul de fanfara Academiei de Aviație „Henri Coandă” care a intonat diferite marșuri.

Pe tot parcursul paradei, junii au salutat mulțimea cu „Hristos a Înviat!”, iar oamenii le-au răspuns „Adevărat a Înviat!”.

Odată ajunși la Pietrele lui Solomon, dup ce junii din cele şapte cete au împlinit ritualul cântării Troparului Învierii, au aruncat buzduganul și s-au prins în Hora Junilor, au cinstit un pahar de vin cu invitaţii, apoi petrecerea a continuat cu o serbare câmpenească.

Alte articole:   Prelungirea stării de alertă este ”aproape iminentă”. Tătaru susține că e posibilă carantinarea unor localități

În următoarele luni, grupurile de Juni vor organiza maialuri şi jocuri strămoşeşti, pe la troiţele care le aparţin, în Scheii Braşovului.

Pe aceeași temă: Ministrul Turismului a asistat la Parada Junilor

Superba petrecere a junilor, întinată de comercianți inconștienți

Foto: Dorin Dusa, brasovtv.com, transilvania 365.ro

Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.