Ce se întâmplă atunci când un bugetofag se crede şmecher

Asta numesc eu tupeu si aroganta functionareasca! La magazinul Star parcarea e arhiplina toata ziua, iar politistii locali si functionarimea s-au gandit ca pot sa-i sfideze fara jena pe oameni blocand 22 de locuri de parcare. Asa, sa fie, chiar daca stau goale iar oamenii se invart in parcare de ametesc pana gasesc un loc. Tupeu si aroganta, dar si nesimtire fata de cetateni… 22 de locuri blocate intr-un dispret total. Evident ca batjocura asta se face cu binecuvantarea lu’ al’ mare… Multumim!”, scrie pe pagina personală de Facebook fostul consilier local Sorin Grigorescu.

Dacă sub nasul lor, pe locurile lor privilegiate, nu sunt in stare să faca ordine, mai are rost sa spunem ce fac in oras?

Ar mai trebui precizat că, fiind locuri de parcare de pe domeniul public, ar trebui să existe o hotărâre de Consiliu Local prin care acesteasă fie scoase din regimul parcărilor publice. Altfel, fiecare individ care se crede mare şef pe plantaţie, cum se crede şeful Poliţiei Locale, se apucă şi îşi rezervă locurile de parcare… Pe de altă parte, oare cespune Curtea de Conturi că, prin blocarea acestor locuri de parcare, sunt bani care se pierd la bugetul local?

În acest context, am solicitat Primăriei Braşov să ne răspundă la următoarele întrebări:
 • 1. Exista vreo hotarare de Consiliu Local prin care se aloca Politiei Locale un numar de 22 de locuri de parcare la sediul de la magazinul Star?
 • 2. Care sunt normele legale prin care o institutie publica poate obtine locuri de parcare pe domeniul public?
 • 3. Pe baza caror norme legale se calculeaza numarul de locuri de parcare scoase de pe domeniul public pentru a putea fi utilizate exclusiv de catre angajatii unei institutii publice?
 • 4. Cate masini are in dotare Politia Locala Brasov? Iar daca sunt mai putin de 22, pentru ce alte institutii au fost fost prevazute aceste locuri de parcare? Care este ratiunea de a exista aceste locuri de parcare rezervate pentru institutii într-o zonă supraaglomerată a unui complex comercial?
 • 5. Daca tot este criza de locuri de parcare in zonă, s-au alocat locuri de parcare pentru institutii și la parcarea supraetajata Regina Maria? Daca nu s-au alocal astfel de locuri, care este motivul?
O explicaţie pentru parcarea rezervată de şeful Poliţiei Locale este şi aceea că agenţii să nu piardă vremea prin oraş să ajungă la maşina şefului ca să o poată spăla sau deszăpezi – iată că poate fi o dovadă de management performant.
Iată ce spun braşovenii despre aroganţa şefului Poliţiei Locale care taie şi spânzură după bunul plac cu învoire de la stăpânire, care a chemat la ordine agenţii de la locală ca să-şi dea demisiile, după şi-au permis să critice şi să depună sesizări la parchet împotriva şefului Aldea.
Simona Trif Nu doar că ne sfidează, ne dau și sfaturi, dacă nu găsim loc de parcare putem să mergem în parcarea de la spitalul Militar unde sunt locuri destule. Acesta a fost sfatul unui polițist local!!! Mă gândesc că poate ar fi bine să se parcheze ei în parcarea indicata și sa lase locurile de la Star libere.
Floarea Cazangiu Cine face și desface totul acolo. ..aleșii cu surle și trâmbițe. ..cu aprobarea lor. ..
Dani Romascu Si ei unde ar trebuii sa parcheze masina cand vin la munca ?
 • Floarea Cazangiu Unde găsesc ca ceilalți sau câteva locuri acolo nu sa stea goale …se presupune că sunt pe teren deci acolo unde sunt. ..!
 • Marius Constantin Ene Ai tupeu nu gluma, nu vrei sa-ti si spălăm masina în timp ce tu sperii copiii prin cartier si te iei de bătrâne? Eu consider că trebuie desființată această gașca. Primăria a alocat 6 milioane de lei pentru construirea de sedii ale Poliției locale în cartiere si zero lei pentru construirea de spitale si creșe.
 • Dani Romascu Nu sunt functionar public nici pe departe, dar este aberant sa ai pretentii la locul altcuiva. Daca aveam o firma in apropiere licitam si castigam acele locuri ale magazinului Star … nu vad unde e problema voastra
 • Sorin Grigorescu Dani Romascu daca licitai, plateai. Nesimtitii astia au luat pur si simplu pt ca “au putut”, si nu platesc. Ti se pare in regula ca tu sa platesti locul de parcare dupa ce te invarti pana capiezi sa gasesti unul, iar maria-sa functionarul&militianul sa… 
 • Andreea Marin Sa caute parcare cate 1-2 ore, ca tot muritorul de rand! Noi chiar platim abonamente. Despre ei nu stiu ce sa zic…
Simona Trif Parcarea unui magazin este pentru cumpărători, când vin la serviciu să parcheze și ei în multele parcări construite de primărie, asa cum parchează toți cetățenii Brașovului!!
Livia Stoica Si in zilele libere locurile de parcare sunt blocare…pe mine m a admonestat un domn politist de la Politia locala ca am intrebat daca pot parca 10 minute acolo…
Cătălin Oliviu Popa Au doua perechi , nici nu platesc parcarea . Oamenii de rand trebuie sa plateasca
Cornelius Popa Sunt aroganți și nu de puține ori nepoliticoși pînă la mîrlănie!
CITEŞTE ŞI 

 

Alte articole:   Întreruperi de curent în trei localități din județul Brașov
Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...
 1. Varianta scurta: desfintarea politiei locale. Daca nu ai ochiul format sau nu esti foarte atent nici nu stii care este de la politia normala si care e local. Au aceleasi uniforme, masini. Doar apucaturile difera: politaii normali se poarta normal, localii au tupeu militienesc. Au si de unde invata. In plus aia de la locala sunt organe represive din statul politienesc. Singura lor menire e amenda. Ii vezi prin cartiere cum dau ture dupa amenzi. Nici nu iti raspund daca ii intrebi ceva iar atunci cand o fac sunt plini de greturi. Perechea de amorezi care patrula intr-o zi pe Republicii se uita de la distanta cum un cersetor agasa cetatenii dupa care si-au continuat linistiti la plimbarea de rutina.

  Reply
 2. […] publicat în urmă cu câteva săptămâni un fotoreportaj  (AICI) despre faptul că o bucată din parcarea de la „Universal” a fost închisă de către șeful […]

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.