blog-logo

Secția de Chirurgie de la Spitalul Clinic de Copii a fost modernizată

Secția de Chirurgie de la Spitalul Clinic de Copii a fost modernizată

A fost finalizată modernizarea Secției de Chirurgie la Spitalul Clinic de Copii, care dispune de 20 de paturi și care oferă condiții optime atât pentru micii pacienți, cât și pentru personalul medical. Investiția a fost finanțată din bugetul Județului Brașov.

Lucrările au durat șase luni, perioadă în care saloanele cu două, trei sau patru paturi din cadrul acestei secții au fost complet renovate și recompartimentate, astfel încât fiecare să dispună de baie proprie. Încăperile și holul au fost zugrăvite, ferestrele și ușile vechi au fost înlocuite cu tâmplărie PVC, paturile și celelalte piese de mobilier au fost schimbate cu unele moderne.

Totodată, au fost înnoite instalațiile electrice și de climatizare, instalațiile de oxigen, aspirație și fluide, precum și cele care țin de siguranța pacienților, asigurând alarmarea în caz de urgență medicală sau de incendiu. Lucrările de modernizare a infrastructurii spitalicești și înnoirea mobilierului au totalizat 600.000 de lei, finanțare alocată din bugetul Consiliului Județean Brașov.

Alte articole:   I-a dat mașina soțului să se plimbe, deși nu avea permis de conducere

Dr. Liviu Muntean, directorul medical al Spitalului Clinic de Copii Brașov, a menționat că modernizările vor continua: „În acest an vom finaliza modernizarea Secției de Chirurgie Plastică, vom renova Stația de Sterilizare și Compartimentul de Spitalizare de Zi. Pentru aceste obiective dispunem de fondurile necesare în bugetul pe 2018. Odată cu încheierea acestor lucrări putem spune că am modernizat întregul spital. Sănătatea copiilor noștri, siguranța actului medical, confortul pacienților și dotarea cu aparatură de înaltă performanță sunt permanent în atenția noastră”.

La rândul său, președintele CJ Brașov, Adrian-Ioan Veștea, a susținut că, în ciuda constrângerilor financiare din acest an în care bugetul județului a fost diminuat cu 90 de milioane de lei față de 2017, „am luat toate măsurile pentru ca spitalele pe care le avem în subordine să beneficieze de finanțările necesare modernizării infrastructurii și dotării cu aparatură medicală. Pe lângă banii alocați din bugetul propriu, ne-am preocupat de atragerea fondurilor europene și am reușit să câștigăm proiecte de eficientizare energetică pentru Spitalul Clinic de Obstetrică-Ginecologie și Unitatea Medico-Socială de Pneumoftiziologie Sânpetru. Sperăm să rezolvăm cât mai curând problemele patrimoniale de la Spitalul Clinic de Copii, astfel încât să putem depune un proiect pentru modernizarea Unității de Primiri Urgențe. Apreciez managementul performant practicat la această unitate spitalicească de elită pentru Brașov și nu numai, precum și preocuparea conducerii de a ridica în permanență ștacheta calității actului medical”. Anual, în această secție aproximativ două mii de pacienți sunt tratați în regim de spitalizare continuă și alți două mii de copii beneficiază de tratament în regim de spitalizare de zi”.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate