blog-logo

Ministrul PSD al Educaţiei se răzbună pe Academia Forțelor Aeriene Henri Coandă

Ministrul PSD al Educaţiei se răzbună pe Academia Forțelor Aeriene Henri Coandă

Europarlamentarul Cristian Preda se declara revoltat de modul in care Ministerul Educatiei a alocat catre universitatile din tara fondurile pentru programele de licenta. Universitatile ai caror rectori nu au fost de acord cu numirea actualului ministru al Educatiei au fost sanctionate.

„Ministerul Educatiei a trimis universitatilor cifrele de scolarizare pentru anul academic urmator. Fata de 2017-2018, Universitatea din Bucuresti pierde sute de locuri la programele de licenta, masterat si doctorat. Ministrul Popa se razbuna. Reamintesc ca UB a refuzat sa aplaude slugarnic numirea actualului ministru al Educatiei, un jalnic aparator al plagiatorilor si un ins care stalceste limba romana. Popa ofera, in schimb, avantaje Universitatii din Suceava, unde el era rector, ca si altor institutii universitare pe care pesedistii le folosesc ca noduri ale retelelor locale de putere. E confirmata astfel deviza PSD: tarii cat mai multi tampiti!”, a scris Cristian Preda pe Facebook.

Alte articole:   Un sânpetrean, la Campionatul Mondial de Culturism din Spania FOTO & VIDEO

Intr-un articol publicat, marti, pe hotnews.ro se arata ca toate universitatile din Consortiul Universitaria – care a criticat in dese randuri derapajele guvernelor PSD in politica educationala – primesc din septembrie mai putini bani de la stat pentru licenta.

Dintr-un total de 56 de universitati de stat, sunt penalizate la buget doar 8: Universitatea din Bucuresti, ASE, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi, Universitatea „Babes-Bolyai” din Cluj-Napoca si Universitatea de Vest din Timisoara (membrele consortiului), precum si SNSPA, Academia Nationala de Informatii Mihai Viteazul din Bucuresti – care isi injumatateste numarul de locuri in anul I, si Academia Fortelor Aeriene Henri Coanda din Brasov. De remarcat faptul că votul pozitiv dat ministrului PSD de rectorul Abrudan a ferit Universitatea Transilvania de sancţiuni.

Alte articole:   17 octombrie - Ziua Patrimoniului Cultural Imaterial

Universitatea Stefan cel Mare din Suceava, insa, al carui rector suspendat este actualul ministru al Educatiei, Valentin Popa, castiga 47 de locuri fata de anul trecut, astfel ca din septembrie va avea bugetate de la stat 1.170 de locuri pentru anul I de licenta.

Distribuie dacă îți place!
 1. universitatea Transilvania=nod ale retelei locale de putere. Pai nu era clar?

  Reply
  • Un Pamblicar Regional 11 aprilie 2018, 11:50 PM

   Draga „iuliana” (sau „iulian”…), iar te bagi unde nu iti fierbe oala. Mai intai ar trebui sa te pui pe studiat (desi vad ca faci parte din categoria celor care scriu si nu citesc…) si sa vezi cate locuri a primit universitatea in ultimii ani (indiferent de partidele care au fost la guvernare si pe care vad ca le invoci cu mult drag…poate esti si tu una/unul de-al lor)….

   Reply
 2. […] la afirmaţiile europarlamentarul Cristian Preda, în legătură cu Academia Forţelor Aeriene „Henri Coandă” din Braşov, pentru care […]

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.